Αρειος Πάγος: Προθεσμία 15 ημερών πήραν Μπούκουρας, Γερμενής, Ηλιόπουλος

Με την κατηγορία που είχε αποδοθεί και στους πέντε πρώτους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο τέλος Σεπτεμβρίου, αυτή δηλαδή της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κλήθηκαν σήμερα να απολογηθούν ενώπιον των δυο ειδικών ανακριτριών άλλοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 
Οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος εμφανίστηκαν στις ανακρίτριες από τις οποίες έλαβαν προθεσμία 15 ημερών για να απολογηθούν. Ο Ηλιόπουλος είχε, μάλιστα, την συμπαράσταση της συζύγου του, η οποία αν και είναι έγκυος, τον συνόδεψε στα δικαστήρια. Η βουλευτική ασυλία των τριών βουλευτών είχε αρθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Εξω από τον Αρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν περίπου 300 Χρυσαυγίτες σε ένδειξη συμπαράστασης στους βουλευτές, κρατώντας πανό συμπαράστασης στους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό, το οποίο ανέγραφε: Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές». Παράλληλα υπάρχει και ένα δεύτερο πανό με τα πρόσωπα των νεκρών Χρυσαυγιτών, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη με το σύνθημα «Αθάνατοι».

Όταν αποχώρησαν οι βουλευτές της ΧΑ οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τον σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε το αίτημά για άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συμπαράστασης στις 7 το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος, και την πραγματοποίηση πορείας, στη συνέχεια, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

http://www.protothema.gr