Θρίλερ, σεξ και αλκοόλ

Η νύχτα της  Τρίτης στις ΗΠΑ έμοιαζε με σενάριο  ταινίας. Φυσικά χολυγουντιανό και -εννοείται – υπερπαραγωγή.


Ένα έργο που  είχε στοιχεία θρίλερ (εκλογικά), σεξ (λόγω Τάμι Μπόλντουιν) και αλκοόλ (με την  Νταϊάν Σόγερ).

Ο Μπαράκ Ομπάμα πέτυχε θρίαμβο πραγματικό επί του «τρελού επιστήμονα» Μιτ Ρόμνεϊ και ολόκληρος ο πλανήτης άφησε μια ανάσα να βγει με ανακούφιση. Η νίκη του προέδρου ήταν μεγαλειώδης και καθαρή αλλά είχε στοιχεία θρίλερ. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις τρεις πλέον κρίσιμες πολιτείες, το Οχάϊο, τη Φλόριντα και την Βιρτζίνια.

Ο Ομπάμα πήρε τους 18 εκλέκτορες του Οχάϊο με διαφορά 100.000 ψήφων και ποσοστό 50-48%, τους 29 της Φλόριντα με 46.000 ψήφους και  ποσοστό 50-49 και τους 17 της Βιρτζίνια  με 107.000 ψήφους και ποσοστό 51-48%. Αυτές οι τρεις μεγάλες νίκες σε συνδυασμό με την Καλιφόρνια (55 εκλέκτορες) και τη Νέα Υόρκη (29) καθόρισαν εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Ο Ομπάμα χρειαζόταν 270 εκλέκτορες και από αυτές τις πέντε πολιτείες μάζεψε τους μισούς από τους απαιτούμενους.

Οι τρεις  κρίσιμες πολιτείες ήταν και οι μοναδικές  όπου οι δύο μονομάχοι πάλεψαν  ψήφο – ψήφο αφού στις υπόλοιπες  έκαναν (ο καθένας) περίπατο.

Τα υψηλότερα  ποσοστά του Ομπάμα σημειώθηκαν  στο Βερμόντ (67%), τη Νέα Υόρκη (63%) και την Καλιφόρνια (59%).

Αντίστοιχα ο Ρόμνεϊ σάρωσε στη Γιούτα (73%), το Ουαϊόμινγκ (69%), τη Νεμπράσκα (63%) και το Άϊνταχο (65%).

Σύμφωνα με τους αναλυτές των αμερικάνικων ΜΜΕ καθοριστικό  ρόλο στην επανεκλογή του Ομπάμα έπαιξαν  οι γυναίκες. Ο πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν το (πάλαι ποτέ0 ασθενές φύλο και οι κυρίες ανταπέδωσαν ψηφίζοντας τον μαζικά.

Και μιας και  είπαμε για κυρίες να αναφερθούμε  και στις δύο που έκλεψαν την  παράσταση. Η Τάμι Μπόλντουιν εξελέγη  γερουσιαστής στην πολιτεία του Ουισκόνσιν (Go Pack! Go) και είναι η πρώτη γυναίκα δηλωμένη ομοφυλόφιλη που κερδίζει θέση στην αμερικάνικη γερουσία.

Τη λάμψη  της Τάμι έκλεψε η βετεράνος δημοσιογράφος  Νταϊάν Σόγερ που εμφανίστηκε  σε κατάσταση ευθυμίας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπερδεύοντας τα λόγια της και χασκογελώντας όπως μόνο ένας μεθυσμένος άνθρωπος κάνει.

Στην υγειά  του Ομπάμα πρέπει να έπινε πριν βγει στο γυαλί…
 http://topontiki.gr/