Παίζουν τις κουμπάρες με το CD των φοροφυγάδων


Σύμφωνα με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (με δηλώσεις του χθες Δευτέρα στο Mega) η λίστα παραδόθηκε στον τότε επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Διώτη.

Αρμόδια πηγή του ΣΔΟΕ πάντως, μιλώντας στο «Βήμα», επιμένει ότι ουδέποτε έφτασε η σχετική λίστα υπηρεσιακά και καλεί τον πρώην υπουργό να αποδείξει γιατί εγκαλεί τώρα ως επίορκους τους υπαλλήλους του Σώματος και να εξηγήσει γιατί δεν παρέδωσε επίσημα τη λίστα στο αρμόδιο όργανο.  

Όπως είναι γωστό η δικαστική αυτή έρευνα, που παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αφορά την παράδοση από υπάλληλο ελβετικής τράπεζας ονόματι Φαλτσιανίστην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας λίστα ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζσα UBS. Η λίστα παραδόθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου από την κυρία Λαγκάρντ το Δεκέμβριο του 2010, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν φοροδιαφυγή. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στο ΣΔΟΕ για να ξεκινήσει η σχετική έρευνα.

Πληροφορίες επιμένουν ότι οι μεγαλοκαταθέτες έχουν βγάλει  από την Ελλάδα συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και ότι ανάμεσά τους εμφανιζόταν και γυναίκα καταθέτης, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία φέρεται να έχει καταθέσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.