H βρώμικη δουλειά του Spiegel...κατά Τσίπρα και αριστεράς στην Ελλάδα

Στον κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους ευρωπαίους πολιτικούς», που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, περιλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Χαρακτηριστικά το περιοδικό αναφέρει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί "ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης", καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία "κυνηγά" την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει το Spiegel.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέλη της λίστας, το περιοδικό αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ - υπουργό Οικονομιών της Βαυαρίας- που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της»
Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) και με την ίδια λογική μπαίνει και αυτός στη λίστα του Spiegel.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - επειδή, αφού πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, «να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ», μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, πέραν «των λαϊκιστικών αναφορών του για το ευρώ με τα οποία θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία».
 http://newpost.gr/