Λεφτά για iphone στην Ναταλία...και όχι για την Παιδεία! Από τον αντιπρύτανη !

Προσωπικά hi tech δωράκια αβρότητας σε επώνυμους καλλιτέχνες, τα οποία πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, και αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, που φτάνουν στα σπίτια των διοικούντων το ίδρυμα ενώ φαίνεται ότι «περνιούνται» στις λειτουργικές δαπάνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται ότι αποτελούν προτεραιότητες κάποιων από τις  πρυτανικές αρχές κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.


Ειδικότερα, ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Παντής, φαίνεται ότι διευρύνει τον προσωπικό κύκλο επαφών του με λαμπερά πρόσωπα της εγχώριας showbiz με χορηγό τα χρήματα του ελληνικού λαού. Οπως προκύπτει από τα επίσημα παραστατικά του διαχειριζόμενου από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρύτανης κ. Γιάννης Μυλόπουλος, καταστήματος ηλεκτρονικών και αναλώσιμων «Λογότυπος», ο κ. Παντής δώρισε ένα iPhone στη γνωστή ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη, με τη σχετική δαπάνη να περνά στις λειτουργικές ανάγκες του πανεπιστημίου!

Με βάση το τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του «Λογότυπου» με αριθμό 595 της 27ης Μαρτίου 2012, ο πελάτης «ΑΠΘ - Λειτουργικές Ανάγκες», κωδικός εξόδων που διαχειρίζεται η αντιπρυτανεία, αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο Apple iPhone 4S 16 GB αντί 699,99 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ως τόπος προορισμού της τηλεφωνικής συσκευής αναγράφεται η διεύθυνση «Πανεπιστημιούπολη Ο», η έδρα δηλαδή της πρυτανείας όπου και στεγάζεται το κατάστημα «Λογότυπος». Στη θέση όμως των παρατηρήσεων του τιμολογίου σημειώνεται ότι η παραλαβή δεν έγινε από κάποια υπηρεσία του πανεπιστημίου αλλά από τη δημοφιλή ηθοποιό
 http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=210855