Ο Ζαχόπουλος βγάζει "λάδι" τον Θέμο Αναστασιάδη

Νέα τροπή έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου μετά την δήλωση παραίτησης του από Πολιτική Αγωγή ως προς τον εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος με γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου αποσύρθηκε από πολιτική αγωγή για τους δύο δημοσιογράφους παραμένοντας πολιτικώς ενάγων για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση , Εύη Τσέκου και Χρήστο Νικολουτσόπουλο.
"Για το καλό της τότε κυβέρνησης"
Στην δήλωση παραίτησης από πολιτική Αγωγή ο κ. Ζαχόπουλος φαίνεται να θεωρεί ότι ο εκδότης, του οποίου ζήτησε την αθώωση, κόμισε το υποκλαπέν από την Τσέκου περίφημο "ροζ" DVD στο πρωθυπουργικό γραφείο για το καλό της τότε κυβέρνησης και του ιδίου.
Στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Ζαχόπουλος αναφέρει: "Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το dvd δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς , γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν' ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ' εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά".
Ο κ. Ζαχόπουλος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία του Θ. Αναστασιάδη και του Γ. Μακρυγιάννη και στην κατάθεση του που συνεχίστηκε τη Δευτέρα ο κ. Ζαχόπουλος κατηγόρησε για το επίμαχο υλικό του dvd, την άλλοτε ερωμένη του Εύη Τσέκου την οποία αποκάλεσε "ικανή για όλα", ενώ επανέλαβε ότι τον εκβίαζε, ζητώντας του 200.000 ευρώ αλλά και μία μόνιμη θέση στο δημόσιο.
 http://news247.gr