Στρατιωτικός νόμος ...και απαγόρευση κυκλοφορίας στις παρελάσεις !

Αυστηρό «φέις κοντρόλ», απομακρύνονται κάδοι σκουπιδιών
Διαπιστεύσεις για να καλυφθεί δημοσιογραφικά από τον χώρο των επισήμων η στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει μεθαύριο Κυριακή στο Σύνταγμα, ζητεί για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής.
Ανάλογη διαδικασία ακολουθεί και ο Δήμος Αθηναίων για την αυριανή μαθητική παρέλαση, ο οποίος ταυτόχρονα λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.
Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει το σύνολο της δημοτικής αστυνομίας, η οποία θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Σύνταγμα και θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία καθαριότητας θα απομακρύνει όλους τους κάδους από τη γύρω περιοχή.
Στο Μαρούσι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ. Πατούλη, θα ακολουθηθεί το ίδιο πρόγραμμα, χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή. Αύριο θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ηρώων, ενώ την Κυριακή η μαθητική παρέλαση.
«Η εξέδρα θα στηθεί κανονικά, ενώ δεν έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας», τονίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου.
Στην Καλλιθέα, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της παρέλασης την Κυριακή. Αν θα στηθεί ή όχι εξέδρα, αυτό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Ασκούνη.
Ζωγράφου
Ο Δήμος Ζωγράφου από πέρυσι έχει καταργήσει την εξέδρα των επισήμων υιοθετώντας τα λόγια του Μανώλη Γλέζου πως «τιμάται το Ηρώων κι όχι τα πρόσωπα». Πάντως, ο δήμαρχος Κ. Καλλίρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε λόγο ούτε να μας τιμούν αλλά ούτε να προκαλούμε».
Στο Χαλάνδρι, η παρέλαση, όπως είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος της πόλης Γ. Κουράσης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή.
Φέτος πρόκειται να τοποθετηθεί μια χαμηλή εξέδρα, χωρίς ωστόσο καρέκλες για τους επισήμους.
 http://www.ethnos.gr