Επώνυμοι και τραγουδιστές στα δίκτυα του κυκλώματος της τοκογλυφίας και προστασίας

Και ο Αντώνης Κανάκης είχε πέσει στα δίχτυα της σπείρας των εκβιαστών τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης καθώς το 4ο παρακλάδι του κυκλώματος τον υποχρέωνε να πληρώνει χρήματα για προστασία του μπαρ που διατηρεί στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον «αρχηγό» των Ράδιο Αρβύλα είχαν αναλάβει τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που... διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής κοινοπραξίας.
Αναμεσά τους ο πρώην ποδοσφαιριστής και προέδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είχε δανειστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τους περιβόητους τοκογλύφους. Μάλιστα, ο κ. Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Κωσταντίνο Μελέτη, αρχηγό της τέταρτης και νεοσυσταθείσας ομάδας τοκογλκύφων και δανείστηκε... cash 350.000 ευρώ! Αν και η παρέα του Μελέτη φημιζόταν στη συμπρωτεύουσα για τις βάναυσες επιθέσεις τους στα θύματα που καθυστερούσαν τους τόκους, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν μάλλον ο καλύτερος «πελάτης» καθώς δεν καθυστερήσε ούτε μέρα την αποπληρωμή του δανείου του..

Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη το ποσό των 350.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή του χρέους ο πρώην διεθνής άσσος έδινε 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου. Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Ντέμη Νικολαΐδη το επιτόκιο έπεσε στο 6,5%. Ωστόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000, δανείστηκε δηλαδή με επιτόκιο 120% το χρόνο!