Ιστοσελίδες από χρυσάφι ... για κρατικούς φορείς ! Καταλήστευση κοινοτικού χρήματος

Δείτε νέες αποκαλύψεις για τις χρυσές ιστοσελίδες της Κοινωνιάς της Πληροφορίας ...που στην αγορά δεν  στοιχίζουν  ούτε μερικές χιλιάδες ευρώ και έφθασαν μέχρι και το 1.000.000 ευρώ !

Η ιστορία με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για την κατασκευή των ιστοσελίδων των υπουργείων και δημόσιων φορέων, που προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, συνεχίζεται...
μέσω της zougla.gr.

Εκτός από τα 2,2 εκατ. ευρώ που στοίχισε το site του Ι.Κ.Α., το 1,4 εκατ. ευρώ για τα δύο site των Διοικητικών Εφετείων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης), υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που θα αναδείξουμε σήμερα, που, αν μην τι άλλο, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τα κόστη τους.
 Δ.Ε.Η.
Μπορεί από τη μια η Δ.Ε.Η. να μάχεται για να πάρει τα λεφτά από τους Έλληνες για το «χαράτσι» και να απειλεί με διακοπή ρεύματος όσους δεν θα το πληρώσουν, αλλά από την άλλη με μεγάλη ευκολία έδωσε 37.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ώστε να κατασκευαστεί η ιστοσελίδα της το 2003.

Tο κόστος αυτό της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.dei.gr περιλαμβάνει τόσο την άδεια χρήσης της πλατφόρμας όσο και τον σχεδιασμό της. Απλώς θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δ.Ε.Η., Αρθούρο Ζερβό, ότι σε μέρες με πολλές «επισκέψεις» η σελίδα πέφτει…

 Α.Σ.Ε.Π.
Η ανεξάρτητη Αρχή που λέγεται Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) έχει τη δική της ιστοσελίδα από το 2007. Η κατασκευή αυτής ανατέθηκε, ύστερα από ανοιχτό διαγωνισμό, στην εταιρεία «QUALITY&REABILITY Α.Ε. (Q&R)» με κόστος 23.198,25 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο.
 Το 2008, η ανάδοχος διαφημιστική εταιρεία «LEO BURNETT» ανέλαβε για λογαριασμό της ΤΡΑΜ Α.Ε. την ανακατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας www.tramsa.gr με κόστος 40.930 ευρώ συν τον Φ.Π.Α.. Σύμφωνα με την ΤΡΑΜ Α.Ε., το συγκεκριμένο έργο αναβάθμισε την επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας και βελτίωσε τις παροχές προς το κοινό.

ΤΑ ΕΛ.ΤΑ., το 2003, για τη δική τους παρουσία στο Internet, κατασκεύασαν τη δική τους ιστοσελίδα www.elta-net.gr. Το κόστος για το συγκεκριμένο site ήταν
59.000 ευρώ.
 Ακόμη ποιο εξοργιστικό ποσό είναι αυτό που δόθηκε για να κατασκευαστεί η ιστοσελίδα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) το 2009. Το site του Ν.Α.Τ. στοίχισε 924.303 ευρώ και δημιουργήθηκε από την εταιρεία «Quality + Reliability Α.Ε.» κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού με συγχρηματοδότηση 80% από το Γ΄ ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 20% κρατική συμμετοχή.

Όπως καταλαβαίνετε, τα χρήματα που προέρχονται από την Ευρώπη δεν υπολογίζονται από τους δημόσιους φορείς.

 petraskandalou.blogspot.com