Παίζουν με την το θέμα το θανάτου του 53χρονου τα διεθνή ΜΜΕ

Πρώτη είδηση σε όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, από την Ιταλία μέχρι το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία, έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που συμμετείχε στα συλλαλητήρια της 20ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Με εκτενή δημοσιεύματα και συνεχείς ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα τα ευρωπαϊκά Μέσα περιγράφουν μια ημέρα πολιορκίας και ένα σκηνικό απόλυτου χάους στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, την ώρα που οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν ένα από τα πλέον αμφισβητούμενα νομοσχέδια των τελευταίων μηνών.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών, υποστηρίζοντας πως χωρίς την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια η χώρα θα καταρρεύσει.
http://www.protothema.gr