Διατροφικό Σκάνδαλο :Φάγαμε αγγούρια με υπολλείματα φυτοφαρμάκων

Ο τίτλος μπορεί να προκαλέσει αλλά το αποκλειστικό Ρεπορτάζ του Agroschannel αναδεικνύει με ποιό τρόπο λειτουργούν οι έλεγχοι και μόνο ήσυχοι δεν μπορούν να κοιμούνται οι καταναλωτές όταν μάλιστα όπως θα διαβάσετε εντοπίστηκαν αγγούρια απο τα Σκόπια με υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων ανώτερα από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια τα οποία ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά και για παρασκευή χυμού .




Όλα ξεκίνησαν στις...... 8 Σεπτεμβρίου του 2010 όπου έγινε η δειγματοληψία απο το αρμόδιο τμήμα στην Λάρισα. Την aguria1επομένη το δείγμα πήγε στο εργαστήριο για ανάλυση . Στις 7 Οκτωβρίου του 2010 το εργαστήριο στέλνει στην ίδια υπηρεσία τα αποτελέσματα και στις 8 Οκτωβρίου καλείται ο εισαγωγέας να αποσύρει την παρτίδα με τα αγγούρια . Όπως αναφέρετε στο σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου στις 21 Οκτωβρίου δηλαδή 13 μέρες μετά ο Εισαγωγέας απαντάει οτι δεν δυνατή η απόσυρση και θεωρεί οτι δεν διατέθηκαν σε παιδικούς Σταθμούς και για παρασκευή χυμού .

Στις !!! 15 Δεκεμβρίου καλείται ο Εισαγωγέας να υποβάλλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του εντός 15 ημερών . Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 αποστέλετε στο Υπουργείο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Εισαγωγέας δεν απάντησε . Στις 21 Φεβρουαρίου ο φάκελος φτάνει στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα και στις 11 Απριλίου ανακοινώνετε η επιβολή προστίμου !!! 10.000 Ευρώ , δίνοντας το δικαίωμα του Εισαγωγέα να προσφύγει στην δικαιοσύνη .

Το Υπουργείο δεν απάντησε ποτέ στην προηγούμενη ανάρτηση όπου η ανάλυση των δειγμάτων έγινα μετά απο τρία χρόνια . Αυτή η αποκάλυψη κύριε Υπουργέ, κύριε Πρωθυπουργέ , κύριε Υφυπουργέ πιστεύετε οτι δεν χρειάζεται μεγαλύτερη διερεύνηση .aguria2 Αλήθεια γιατί τόση κωλλυσιεργία ; Αλήθεια τι μπορείτε να πείτε στα παιδιά που ενδεχομένως έφαγαν τα αγγούρια όταν μάλιστα το ίδιο το Υπουργείο λέει οτι είναι επικίνδυνη ουσία για τα παιδιά. Για αυτό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας;

Αλήθεια το γεγονός οτι ο Εισαγωγέας δεν απέσυρε την παρτίδα δεν θα έπρεπε να πάει και για αυτό τον λόγο στον Εισαγγελέα; Αυτή είναι η προστασία του πολίτη όταν μετά απο 8 μήνες μπαίνει ένα πρόστιμο ΄΄χάδι΄΄. Η απόφαση που εσείς δημοσιεύσατε αναδεικνύει το ΄΄τρύπιο΄΄σύστημα .