Bλέπουν από Παλαιοκώστα ...μέχρι ΣΕΧΤΑ πίσω από το μακελειό στου Ρέντη

Χωρίς να το έχουν κάνει σημαία ...αν και κάποια "παπαγαλάκια" πήγαν   να το βγάλουν στον αέρα, αλλά τους έκοψαν την φόρα, στην αστυνομία άρχισαν να κάνουν λόγο για κάτι παραπάνω από ένα επεισόδιο με μόνο  κοινούς κακοποιούς.
Αν και τα στοιχεία της έναρξης του επεισοδίου ξεκινούν από ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι ...και στην συνέχεια καταδίωξη των υπόπτων .

Προφανώς αν είναι αυτό το επεισόδιο θα έπρεπε να ήξεραν οτι οι αναζητούμενοι στο όχημα ήταν οπλισμένοι.  Ομως είναι άγνωστο τι πληροφορίες δίνονταν σχετικά με τον οπλισμό ή μη των αναζητούμενων και κάτω από ποιές συνθήκες οι άτυχοι αστυνομικοί βρέθηκαν στο "μπλόκο" του θανάτου με τα Καλάσνικοφ.
Ενα πρώτο στοιχείο που προφανώς κινεί υποψίες και τροφοδοτεί τα σενάρια για κάτι παραπάνω από επεισόδιο μόνο με κοινούς κακοποιούς είναι το ελεγχόμενο αυτοκίνητο που βρέθηκε σχεδόν κοντά στο σημείο της συμπλοκής μαζί με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε είναι ότι φέρεται το ίδιο όχημα να έχει εμπλακεί σε ληστεία στην περιοχή της Βοιωτίας πριν μερικό καιρό που μάλιστα φέρεται να είχε εντοπιστεί και ο περιβόητος δραπέτης και επικηρυγμένος απο την πολιτεία για την βόμβα φάκελο στο γραφείο του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Παλαιοκώστας.Ενέργεια που είχε στοιχίσει την ζωή του υπασπιστή του τότε υπουργού Χρυσοχοίδη.
Αν και εδω δημιουργούνται ερωτηματικά κατά πόσο μπορεί ..είτε ο ίδιος είτε συνεργοί του να εμπλέκονται σε μια τόσο κοινή ληστεία ενός περιπτέρου !
Πάντως ο  υπουργός Χρήστος Παπουτσής δήλωσε από την Αγκυρα που βρίσκεται και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα οτι ο τρόπος που οι δράστες τα χρησιμοποίησαν «οδηγούν σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, καθώς χρησιμοποιούνται και από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και από την τρομοκρατία».
Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Την 18.37’ ώρα σήμερα (01/03/2011) ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρείς (3) δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου που αυτοί επιβιβάσθηκαν.

Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφ. Κηφισσού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα.

Την 18.50’ ώρα στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισσού στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχίζονταν οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκαν σοβαρά τέσσερις (4) αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας (1) κατέληξε, οι δε άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με ένα (1) εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις (4) ακόμη αστυνομικοί, δύο (2) στα κράνη και δύο (2) στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο φέρει κλεμμένες πινακίδες και εντός αυτού βρέθηκαν όπλα (πιστόλι-καλάσνικοφ) , ενώ η εξερεύνηση θα συνεχισθεί στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/ Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.».