Εισαγγελική πρόταση για την προφυλάκιση της Γερμανίδας Μέγιερ

To δρόμο που καταλήγει στις φυλακές του Κορυδαλλού έδειξε η εισαγγελέας πρωτοδικών στην 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση. Όπως είναι γνωστό μετά την απολογία της κατηγορούμενης, η οποία αρχικά είχε εμφανιστεί ως κόρη κατηγορουμένης για συμμετοχή στη RAF , ανέκυψε διαφωνία για την ποινική της μεταχείριση.




Η ανακρίτρια συνεκτιμώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς είχε ταχθεί υπέρ του να παραμείνει ελεύθερη η 27χρονη Μαρί Μέγιερ. Αντίθετα, η εισαγγελέας από τότε είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής της κράτησης. Η κοπέλα είχε προσωρινά αφεθεί ελεύθερη , μέχρις ότου τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως λύσει με βούλευμα του - όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις - το δικαστικό συμβούλιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης σε δήλωσή του επισημαίνουν ότι αναμένουν από το δικαστικό συμβούλιο με τη δική του ετυμηγορία να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή και το κύρος της δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα σε κοινή γραπτή δήλωσή τους αναφέρουν ότι :


«Η σύλληψη της Fee – Marie Meyer υπό τη σκιά ενός καφκικού σεναρίου σχετικά με το "τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν" της, οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της προσωπικότητας της ίδιας, των γονιών της, αλλά και του κράτους δικαίου, του οποίου μάρτυρας έγινε όλη η ελληνική και η γερμανική κοινωνία. Παρά την εκ των υστέρων επίσημη αποκήρυξη του μεγαλειώδους σφάλματος αστυνομίας και ΜΜΕ, που οδήγησε ακόμη και τον υπουργό προστασίας του πολίτη σε συστάσεις για διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τους πολίτες πριν τη δημόσια ανακοίνωση τους, η εισαγγελική αρχή, με τη σημερινή πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέρ της προσωρινής κράτησης της κ. Meyer, καταδεικνύει την αδικαιολόγητη εμμονή της, στην αρχική, δυσώδη κατασκευή. Αναμένουμε από το Συμβούλιο, με την απόφαση του, να αποκαταστήσει, όχι μόνο τη χαμένη τιμή της Fee – Marie Meyer, αλλά κυρίως τη χαμένη τιμή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».



Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Μαρίνα Δαλιάνη

Χάρης Λαδής

http://www.newsbeast.gr/