Aπό τα μέσα γινόταν η απάτη με τις ηλεκτρονιικές δηλώσεις των ενσήμων του ΙΚΑ!

Καλά μας δουλεύουν κανονικά ...Τελικά το θέμα ήταν από που γίνονταν οι δηλώσεις (η σύνδεση του χρήστη)  ...ή οτι γίνονταν δεκτές απο το ΙΚΑ Δείτε αποκάλυψη του zougla.gr
Στο παρακάτω έγγραφο με ημερομηνία έκδοσης 14/9/2010 από το ΙΚΑ, φαίνεται οτι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος τον Αύγουστο του 2010 απασχολήθηκε και ασφαλίστηκε για 22 ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.






-Στην ηλεκτρονική δήλωση που υποβάλει προς το ΙΚΑ αποκλειστικά ο εργοδότης, ο ίδιος εργαζόμενος έχει δηλωθεί κανονικά οτι δούλεψε 22 μέρες όλον τον Αύγουστο και μάλιστα ο ασφαλιστικός οργανισμός το έχει δεχτεί.

-Όταν λοιπόν πάει ο εργαζόμενος στις 12/1/2011 να παραλάβει το συγκεντρωτικό των ενσήμων του από το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ, στο μηχανογραφικό ακυρώνονται και οι 22 μέρες που έχει δουλέψει τον Αύγουστο του 2010!



Το συμπέρασμα, τελικά, είναι οτι ο εργολάβος-εργοδότης παρόλο που μέσω internet δήλωσε - και το δέχτηκε το ΙΚΑ - οτι ασφάλισε τον εργαζόμενο, στην πραγματικότητα τα χρήματα για τις εισφορές δεν καταβλήθηκαν ποτέ και ούτε ο εργαζόμενος ασφαλίστηκε για εκείνη την περίοδο. Για να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια, οι εργολάβοι έδιναν στους εργαζόμενους τα ίδια ακριβώς αντίγραφα των ηλεκτρονικών αιτήσεων, έτσι ώστε να μην υποψιάζονται τίποτα.