Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παύλος Ψωμιάδης Η άνοδος και η πτώση του έλληνα... Μadoff

Τα ποσά ήταν τόσο μεγάλα που ούτε οι κομπίνες μεταφοράς κεφαλαίων από μια θυγατρική σε άλλη, όπως στο παρελθόν, μπορούσαν να τα καλύψουν. Σε μία νύχτα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έβαλε λουκέτο στις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union ΑΕΓΑ και General Τrust ΑΕΓΑ, για να αποκαλυφθεί μια τρύπα 400 εκατ. ευρώ, να μείνουν στον δρόμο 700 εργαζόμενοι και 227.000 ασφαλισμένοι με συνταξιοδοτικά και άλλα προγράμματα ζωής να αγωνιούν για τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.


Ο τίτλος του έλληνα... Μέιντοφ δικαιωματικά του ανήκει. Οπως ο υπεράνω υποψίας αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Μπέρναρντ Μέιντοφ δημιούργησε τη δική του πυραμίδα χωρίς ούτε η γνωστή για την αυστηρότητά της αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πάρει μυρωδιά, έτσι και ο κ. Ψωμιάδης είχε καταφέρει να πλασάρει τον όμιλό του στη δεύτερη θέση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, πίσω από την Εθνική Ασφαλιστική, βάσει της παραγωγής ασφαλίστρων. Μάλιστα, το 2008 διεκδίκησε και την Αγροτική Ασφαλιστική που είχε βγει προς πώληση, γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τον έβαλε στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών, αφού οι άλλες εταιρείες του χώρου, και ειδικότερα οι πολυεθνικές που ήθελαν τη θυγατρική της ΑΤΕ, άρχισαν να διαμαρτύρονται στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια για το πώς είναι δυνατόν ένας όμιλος με κεφαλαιακά ανοίγματα να συναγωνίζεται επί ίσοις όροις τους κολοσσούς αυτούς που ήθελαν να ρίξουν ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά.
Και στην περίπτωση του κ. Ψωμιάδη, βεβαίως, ισχύει το δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Ολοι αυτοί που σήμερα τον χτυπούν έως χθες τον αποθέωναν. Εξάλλου και οι δημοσιογράφοι είχαν κατά καιρούς γράψει πολύ καλά σχόλια για την επιχειρηματική του δεινότητα. Πώς ήταν δυνατόν ένας επιχειρηματίας με 22 εταιρείες σε Ελλάδα, Κύπρο και Σουηδία, με δική του τράπεζα, αμοιβαία κεφάλαια, χρηματιστηριακή εταιρεία, κτηματική εταιρεία κτλ. να ήταν ύποπτος... Ακόμη και όταν υπήρξαν ρεπορτάζ που εξέφραζαν ερωτήματα για την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου, την τελευταία στιγμή ο κ. Ψωμιάδης τακτοποιούσε ως διά μαγείας τα ανοίγματα και την επόμενη ημέρα οι τίτλοι των ρεπορτάζ έκαναν λόγο για τον «εφτάψυχο» Ψωμιάδη. 
Τη χαμένη αξιοπιστία των εποπτικών αρχών προσπαθεί να σώσει η Δικαιοσύνη, έστω και με αργά αντανακλαστικά.
Η Αspis Capital είχε καταφέρει να εκδώσει ομολογιακά δάνεια πολλαπλάσια των ιδίων κεφαλαίων της προσφέροντας εξωπραγματικές αποδόσεις έως και 10%. Τα λεφτά αυτά η Αspis Capital τα επένδυσε σε άλλες εταιρείες, οι οποίες όμως ήταν όλες συμφερόντων του κ. Ψωμιάδη. Μάλιστα, η προσέλκυση πελατών της Αspis Capital γινόταν μέσα από το δίκτυο της Ασπίς Πρόνοια και τις περισσότερες φορές οι επενδυτές υπέθεταν ότι αγόραζαν προϊόντα του ομίλου και όχι εταιρειών του κ. Ψωμιάδη.

Τα λεφτά αυτά έχουν χαθεί, καθώς η κρίση εξανέμισε τις όποιες αποδόσεις και οι ομολογιούχοι «κυνηγούν» δικαστικώς τον κ. Ψωμιάδη μήπως και πληρωθούν τους τόκους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακύκλωσης των χρημάτων της Αspis Capital ήταν η εξαγορά με λεφτά των επενδυτών μετοχών της Αspis Βank που ανήκαν στον κ. Ψωμιάδη με τιμές κοντά στα 20 ευρώ, ενώ όταν η τιμή της μετοχής εξαϋλώθηκε έδωσε στους επενδυτές ομόλογα της Αspis Capital. Σημειώνεται ότι ο πρώην αναλογιστής της εταιρείας Κ. Γιόνης - ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα -είχε καταθέσει στοιχεία για τον τρόπο που ο κ. Ψωμιάδης αποσπούσε χρήματα από την Ασπίς Πρόνοια για την κάλυψη ανοιγμάτων που είχε σε άλλες προσωπικές εταιρείες του.

Ο δικαστικός κλοιός το τελευταίο διάστημα στένευε γύρω από τον κ. Ψωμιάδη καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει σε μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκαν στη σύζυγό του στη Μύκονο και στο Κεφαλάρι, αλλά και μετοχών της εταιρείας του Liberty Life στην κόρη του Ολγα. Οι κινήσεις αυτές θεωρήθηκαν ύποπτες για το ότι ετοιμάζει τη φυγή του στο εξωτερικό, γεγονός που ενισχύθηκε από σχετική καταγγελία συνεργάτη του στις εισαγγελικές αρχές, γι΄ αυτό και η ανακρίτρια διέταξε τη σύλληψή του την περασμένη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης με το υπ΄ αριθμόν 950/10 βούλευμα έχει παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Η υπόθεση αφορά την πλαστή εγγυητική επιστολή 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να πείσει ότι η Ασπίς Πρόνοια διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προκειμένου να μην κλείσει η εταιρεία. Η εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, ήταν της ΗSΒC αλλά, έπειτα από σχετικό ερώτημα στην τράπεζα, η ΗSΒC διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν είχε εκδώσει τέτοια εγγυητική υπέρ του κ. Ψωμιάδη. Για την υπόθεση αυτή ο επιχειρηματίας είχε απολογηθεί και είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για εγγυητική επιστολή αλλά για «εργαλείο απόδοσης». Τότε του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 100.000 ευρώ ως εγγύηση την οποία είχε καταβάλει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…