Συρία: Κατηγορούμενη για κατασκοπία 19χρονη μπλόγκερ

Για κατασκοπία για λογαριασμό των ΗΠΑ κατηγορούν οι αρχές της Συρίας μία 19χρονη μπλόγκερ, η οποία κρατείται στις φυλακές εδώ και εννέα μήνες, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα al-Watan.

Η Ταλ αλ-Μαλούχι, που είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, «κατασκόπευε για λογαριασμό της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο», γράφει η εφημερίδα, που επικαλείται «καλά πληροφορημένες» πηγές.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες που συνέλεξε η νεαρή χρησιμοποιήθηκαν «σε μια απόπειρα επίθεσης εναντίον ενός αξιωματικού των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας (...) στο Κάιρο, στις 17 Νοεμβρίου» του 2009. Ο αξιωματικός αυτός τραυματίστηκε και σήμερα είναι ανάπηρος.

«Μια γυναίκα από την αμερικανική πρεσβεία του Καΐρου ζήτησε από την Ταλ να κατασκοπεύει την πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο και να γνωριστεί με τους αξιωματικούς ασφαλείας» προσθέτει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η νεαρή αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε».

«Η Ταλ αλ-Μαλούχι παραδέχτηκε ότι κατασκόπευε και συνελήφθη (...) Θα οδηγηθεί προσεχώς ενώπιον δικαστηρίου» καταλήγει το δημοσίευμα.

http://www.protothema.gr