Τιμές «φωτιά» στα καύσιμα

Τελικά αυτοί οι κερδοσκόποι είναι σαν τη…λερναία Ύδρα. Εκεί που κόβεις ένα κεφάλι, ξεφυτρώνουν ακόμα περισσότερα και το πρόβλημα αντί να λυθεί γίνεται…δυσβάσταχτο. Αυτός ο παραλληλισμός με την πλούσια ελληνική μυθολογία ταιριάζει γάντι και στους σύγχρονους μαυραγορίτες που «εκτόξευσαν» τις τιμές των καυσίμων σε δυσθεώρητα ύψη σε πολλούς νομούς της χώρας.



Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση επέβαλε πλαφόν σε 8 νομούς που ήταν ύποπτοι για κερδοσκοπία. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τα κοράκια να…δράσουν. Συγκεκριμένα, οι ανώτατες τιμές πώλησης της αμόλυβδης σε εννέα νομούς ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου ακόμη και το πλαφόν που επιβλήθηκε.

Κατά συνέπεια, οι δύστυχοι εκδρομείς που επέστρεψαν από τις πασχαλινές τους διακοπές, αναγκάστηκαν να…βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν το βάρος της αμόλυβδης σε…χρυσάφι, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 1,7 ευρώ το λίτρο την ώρα που το υψηλότερο όριο πώλησης είναι το 1,567 ευρώ. Βεβαίως, το όργιο κερδοσκοπίας δεν περιορίζεται στους 9 νομούς αλλά επεκτείνεται σε πανελλαδική εμβέλεια μιας και το καπέλο στις τιμές φτάνει ακόμα και τα 30 λεπτά το λίτρο, μιας και η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης αγγίζει τα 1,446 ευρώ.

Οι εννέα νομοί στους οποίους οι τιμές εκτοξεύτηκαν πάνω από το πλαφόν που επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι οι εξής: Αχαΐας, Μαγνησίας, Κυκλάδων, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Φθιώτιδος, Κεφαλληνίας, Σάμου, Λέσβου. Πρόκειται δηλαδή για νομούς με μεγάλη τουριστική κίνηση, τους οποίους προτίμησε για την πασχαλινή απόδρασή του ένα σημαντικό ποσοστό των εκδρομέων.

Οι μαυραγορίτες φέτος το Πάσχα αντί να σουβλίσουν αρνί, σούβλισαν τους…εκδρομείς.

http://www.topontiki.gr