"Παιδοφιλία" της Χαμάς και εικονική πραγματικότητα

Ανταπόκριση του Πάνου Χαρίτου (Ιερουσαλήμ)-
Εικονική πραγματικότητα
Για περισσότερο από τρια χρόνια τα σύνορα -κάθε μορφής- στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν κλειστά. Ο αποκλεισμός ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στην απόφαση των κατοίκων της περιοχής να επιλέξουν στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2007 την οργάνωση της Χαμάς για την εκπροσώπησή τους.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Γάζα γνώρισε την εξαθλίωση με ένα μοναδικό τρόπο και οι κάτοικοί εξέπληξαν τη διεθνή κοινότητα, τους οργανισμούς, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση του Ισραήλ με τις αντοχές τους.Οι ελλείψεις και η στέρηση ουσιαστικών αγαθών δεν περιορίζονται σε κάποια είδη. Αφορούν στα πάντα.

Κάπου μέσα σε αυτό το τοπίο, πριν από περίπου οχτώ μήνες, κι ενώ το ηθικό των κατοίκων λόγω των ελλείψεων ταλαντεύοταν μεταξύ κατάθλιψης και υστερίας, η Ισλαμική Χαμάς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το γάμο όσων ζευγαριών το επιθυμούσαν αλλά δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος αυτού.
Περίπου 450 ζευγάρια άρπαξαν την ευκαιρία, δέχθηκαν το δώρο και πήραν σειρά για το μεγάλο γεγονός. Αύγουστος του 2009. Δεν θυμάμαι ημέρα και ώρα. Θυμάμαι όμως το Γιούσεφ (εικονολήπτης με τον οποίο δουλεύω στη Γάζα) να με καλεί στο τηλέφωνο και να μου περιγράφει το θέμα το οποίο είχε ήδη βιντεοσκοπήσει.
Μιας κι εγώ, δεν έδειξα ενδιαφέρον, με ενημέρωσε ότι θα το προωθούσε σε κάποιο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, όπως κι έπραξε. Το Associated Press πήρε το βίντεο -όπως και εικόνες από άλλο το εικονολήπτη το Reuters και το AFP.
Οι εικόνες μεταδόθηκαν και το ρεπορτάζ εστιάστηκε στην κακή οικονομική κατάσταση αλλά και τις λοιπές αιτίες που έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε μια τέτοια μαζική γαμήλια τελετή.
Μόλις προχθές ένα email από την Ελλάδα με ενημέρωνε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τους παιδόφιλους της Χαμάς και συνοδεύοταν με το αποδεικτικό στοιχείο...τη φωτογραφία που φιλοξενείται και σε αυτό το άρθρο.
Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά το συγκεκριμένο θέμα και απλά για αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω ότι:
Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που μπορείς να της καταλογίσεις αρκετά πράγματα -όπως άλλωστε και στις περισσότερες οργανώσεις των οποίων η πολιτική πηγάζει από τη θρησκεία και τις γραφές. Ωστόσο, η παιδοφιλία ανήκει αποκλειστικά και μόνο, στη φαντασία κάποιων...