Θέμος: Ο πιο καλός ο μαθητής του Κίτσου …ξαναστήνει την «εφημερίδα των συντακτών»!

Εντός των ημερών ο Μπόμπολας «ξεφορτώνεται» το «Πρώτο Θέμα» και ο Θεμος αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ..ο νικητής ! Η πρώτη ήταν η μεγάλη σύγκρουση των άκρων με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο . Η εφημερίδα που άλλαξε τα δεδομένα στον Κυριακάτικο τύπο με την «παρέμβαση» ,τότε του Μπόμπολα, "σώθηκε" από ένα μετοχικό αδιέξοδο, αν και όλοι έβλεπαν ότι πίσω από την σύγκρουση υπήρχε διάθεση να κατοχυρωθούν κέρδη και κεφαλαιακές αξίες, που καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν ήθελε να χάσει. Άσχετα τι έλεγαν προς τα έξω ή την γενναιοδωρία του Μάκη να χαρίσει το μετοχικό του μερίδιο στην ΕΣΗΕΑ .



Τότε το Πρώτο Θέμα άλλαξε ιδιοκτησιακά, αλλά στην ουσία ήταν στην σφαίρα επιρροής του Θέμου … Έγιναν απόπειρες ενσωμάτωσης στο εκδοτικό συγκρότημα αλλά πάντα ο πανούργος Θέμος κρατούσε την γραμμή του με μικρές παραχωρήσεις στους τυπικά  ιδιοκτήτες και στα πλαίσια των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.

Η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό και οι εκλογές τραίναραν τις εξελίξεις και η κατάσταση έμεινε στα ίδια. Ενδιάμεσα είχαμε το εκδοτικό ντεμπούτο του Χατζηνικολάου με την Realnews, πατενταρισμένη πάνω στην εκδοτική σχεδίαση του Πρώτου Θέματος ,που ωστόσο δεν αποδείχθηκε ικανή να απορροφήσει αναγνωστικό κοινό από την εφημερίδα μια και η γραμμή της Realnews είναι συντηρητική (σε όλα) και συνολικά η παρουσίαση των θεμάτων της ίδιας γραμμής και μόνο οι προσφορές ήταν ικανές να ρίξουν το Πρώτο Θέμα από την πρώτη θέση . Παρ όλα αυτά το Πρώτο Θέμα κράτησε γερά και με τις προσφορές σε συνδυασμό με το περιεχόμενο ,σε αντίθεση με τη Realnews που διαμόρφωσε αναγνωστικό κοινό από τον συντηρητικό χώρο , σε αυτό βοήθησε και η κατρακύλα της Γιάννας , και ανεβαίνει ευκαιριακά με τις προσφορές.

Στην συνέχεια και μετεκλογικά ήρθε η «απειλή» του Μάκη με το πιο ετερόκλητο εκδοτικό και δημοσιογραφικό σχήμα που αποδείχθηκε αυτοκαταστροφικό από την πρώτη μέρα της έκδοσης για να διαλύθει στη συνέχεια στα εξον συνετέθη …και  την «παλεύει» πλέον μόνος του, με τις επιχειρηματικές ενέσεις του νεόκοπου φρανσάιζ των ΜΜΕ

Σύντομα η εφημερίδα του "δημοσιογραφικού τσαμπουκά" των Μάκη –Θέμου επιστρέφει και ιδιοκτησικά στα χέρια του Θέμου, που παρά την αμφιλεγόμενη διαδρομή του σε σχέση με την εφημερίδα και τα όσα παίχτηκαν την περίοδο της μεγάλης σύγκρουσης, αποδείχθηκε ο πιο καλός μαθητής του Κίτσου Τεγόπουλου της Ελευθεροτυπίας. Ηταν ο "μέντοράς" του που τον μύησε στα ηγετικά παιχνίδια του εκδοτικού στερεώματος. Αν και έχει θητεύει τόσο στην Καθημερινή του Αλαφούζου όσο και στο Βήμα του Ψυχάρη, ο άνθρωπος που τον έμαθε τα κόλπα ήταν ο Τεγόπουλος Άσχετα αν έφυγε με άσχημο τρόπο από την εφημερίδα. Άλλωστε ο Τεγόπουλος ξεκίνησε την Ελευθεροτυπία ως εφημερίδα των συντακτών και έγινε ο κυρίαρχος εκδότης στην μεταπολιτευτική Eλλάδα ! Ο Θέμος ξεκίνησε την εφημερίδα με τον Μάκη ως «δημοσιογραφικό τσαμπουκά» την ξανά αποκτά ως εφημερίδα «των συντακτών» και πλέον διεκδικεί θέση ισχύος στο Ελληνικό εκδοτικό στερέωμα.