Mε αλεξίσφαιρο γιλέκο και μέσα στο δικαστήριο o Κορκονέας


Ενα μικρό χρονικό των όσων συνέβησαν σήμερα στην πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του 15 χρονου  Αλέξη το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια Δίκη που διεκόπει για την Παρασκευή  -από το amfissapress.gr
Από πολύ νωρίς το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να αποκλείουν τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια, απαγορεύοντας την στάθμευση οχημάτων. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) είχαν τοποθετήσει ενημερωτικό φυλλάδιο στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα μετακινήσουν και είχαν τοποθετήσει κώνους κατά μήκος του δρόμου.




Η λεωφόρος Σαλώνων λοιπόν ήταν πλήρως ελεύθερη από οχήματα, αν και δεν ήταν αποκλεισμένη. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί είχαν στηθεί από νωρίς απέναντι από τα δικαστήρια για να καλύψουν το γεγονός της δίκης, ενώ αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ περιπολούσαν κι ήταν ακροβολισμένοι στους δρόμους του κέντρου.
Ταυτόχρονα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στις εισόδους της πόλης, αλλά και στο ΤΕΙ Άμφισσας, υπό τον φόβο ότι μπορούσε να λειτουργήσει ως πανεπιστημιακό άσυλο σε περίπτωση επεισοδίων.