New iPod nano

  το Νέο iPod nano είναι εδω!

Από Carolo Key,

Το νέο iPod είναι εδώ και ως συνήθως μάλλον το "μηλαράκι" θα πληρώσετε παρά τις "εξαιρετικές" του δυνατότητες. Στα 8 Gb ή στα 16 Gb με τιμές που αρχίζουν από $149.00 και φτάνουν τα $179.00 με την τρομερή καινοτομία ότι το νέο iPod έχει την camera που είχαν τα κινητά πριν 6-7 χρόνια..Βέβαια σύμφωνα με την ποιότητα λήψης που δείχνει το site θα πιστέψετε ότι αγοράζετε την τελευταία HD camera της αγοράς...αλλά δυστυχώς δεν είναι παρά 640 x 480 pixels, με μέχρι 30 frames per second και AAC audio. Άρα μάλλον τον σταυρό σας θα κάνετε που έχει και ήχο. Δείτε τα χαρακτηριστικά του αναλυτικά...


Μέγεθος και Βάρος (δείτε εικόνα)
Ύψος:
3.6 inches (90.7 mm)
Μήκος:
1.5 inches (38.7 mm)
Πάχος:
0.24 inch (6.2 mm)
Βάρος:
1.28 ounces (36.4 grams)

Χωρητικότητα
8GB ή 16GB flash drive
Αποθηκεύει μέχρι 2,000 ή 4,000 τραγούδια σε 128-Kbps AAC format (Αν θέλετε 256-Kbps οι τιμές είναι μισές για 320-Kbps δεν το συζητάμε καν)
Αποθηκεύει μέχρι 7,000 ή 14,000 iPod-viewable photos
Αποθηκεύει μέχρι 8 hours ή 16 hours video (Προφανώς ποιότητας iPod)
Λειτουργεί και σαν USB flash drive

Οθόνη
2.2-inch (Διαγώνιος) TFT display
240 x 376-pixel ανάλυση στα 204 pixels/inch

Γλώσσες
Όχι πάρα πολλές αλλά έχει Ελληνικά που μας ενδιαφέρει.

Υποστηρίζει
Audio formats supported: AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV

Άρα δεν υποστηρίζει (AVI, MPEG, FLV, MP4, GP3 κτλ κτλ τραγικό)

Κάμερα
H.264 VGA video, 640 x 480 pixels, ως και 30 frames / second με AAC audio... πραγματικά δημιουργεί απορία πως μια εταιρία έχει το θράσος να σου πουλάει αυτή την camera σε τέτοια τιμή όταν πλέον τα κινητά που την έχουν στοιχίζουν 10-15 ευρώ. Αλλά είπαμε..πληρώνετε το μηλαράκι..

15 real-time special effects: Sepia, Black and White, X-Ray, Film Grain, Thermal, Security Cam, Cyborg, Bulge, Kaleido, Motion Blur, Mirror, Light Tunnel, Dent, Stretch, and Twirl

Εξωτερικά κουμπιά (δείτε εικόνα)


Φόρτιση
Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Λιθίου (κοινώς αν χαλάσει δεν θα φύγει μόνη της...)
Φορτίζει πλήρως σε μόλις 3 ώρες..
Και αν είναι πλήρως φορτισμένο μπορεί να παίξει μουσική μέχρι 24 ώρες και βίντεο μέχρι 5 ώρες...(ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η εταιρία)


Extra λειτουργίες
Ράδιο με live pause και tag τραγουδιών (Εννοείται μόνο αν υποστηρίζει ο σταθμός και προφανώς όλα αυτά κρατάνε χώρο στην μνήμη σας)
Μετρητής βημάτων και θερμίδων που καίτε(μάλλον τα εγκεφαλικά κύτταρα του κατασκευαστή έχουν πρόβλημα)


Στο Εγχοιρίδιο δεν άρεσε καθόλου το προϊόν, τραγικές δυνατότητες σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα, πολύ ακριβό και ουσιαστικά δεσμεύει το χρήστη να αγοράζει μόνο προϊόντα της εταιρίας στο μέλλον. Ενώ η ποιότητα ήχου των μέχρι τώρα προϊόντων APPLE είναι πολύ κατώτερή των ανταγωνιστικών. Η καμπάνια της εταιρίας εντελώς παραπλανητική, ειδικά η παρουσίαση της κάμερας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Να ξεθάψουμε όλοι τα παλιά μας κινητά από τα συρτάρια αν είχαν τέτοια κάμερα και εμείς δεν το ξέραμε. Είναι δυνατόν λίγο πριν το 2010 να μετράνε τα τραγούδια στα 128-Kbps?

Θετικά
-Είναι APPLE (τώρα αυτό είναι σχετικό βέβαια)
-Έχει το μηλαράκι για σήμα
-Εμφάνιση

Αρνητικά
-Τιμή
-Χωρητικότητα
-Ενσωματωμένη μπαταρία
-Μορφές αρχείων που υποστηρίζει
-Δυνατότητες Camera
-Δεσμεύει τον χρήστη

Επιεικώς το βαθμολογούμε με 5/10


 http://egxoiridio.blogspot.com/2009/09/new-ipod-nano-ipod-nano.html