Ο ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ, Ο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ , Ο ΒΛΑΣΤΟΣ ....και το συνδικάτο του εγκλήματος!


" Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Κρήτης " Σε διαθεσιμότητα και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού " Είναι ο ίδιος που είχε μεσολαβήσει για την αποφυλάκιση του βαρυποινίτη που σκότωσε τον Χορευτάκη " Από τον Ιανουάριο ήταν υπό παρακολούθηση άτομα από το Ρέθυμνο

http://paramythia.pblogs.gr/2009/07/arhifylakas-apo-to-parelthon.html
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009 - Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ www.rethnea.gr
Από τις πρώτες μέρες απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, η ΕΛΑΣ είχε στο μικροσκόπιο της το νομό Ρεθύμνου και είχε θέσει σε παρακολούθηση άτομα που είτε διαμένουν στο Ρέθυμνο είτε κατάγονται από το Ρέθυμνο και ζουν στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε αποστείλει απόρρητο σήμα στην Αστυνομική Διεύθυνση, το οποίο περιείχε τουλάχιστον δέκα ονόματα, που κυρίως δραστηριοποιούνται στον κόσμο της νύχτας, με την εντολή να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους. Ανάμεσα τους, το πρώτο διάστημα, δεν υπήρχαν τα ονόματα ούτε του Μανώλη Σκαρλάτου ούτε του Γιάννη Θεοδωράκη, του πρώτου όμως, φαίνεται να προστέθηκε πολύ αργότερα, όταν καταγράφηκαν συνομιλίες του με τον Παναγιώτη Βλαστό.
Η Κρήτη, παραμένει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών σε σχέση με το συνδικάτο του εγκλήματος, καθώς, στο χιλιάδων σελίδων απομαγνητοφωνηθέν υλικό των τηλεφωνικών συνομιλιών του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με άτομα από το νησί όπως και άλλων κατηγορουμένων που φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχουν στοιχεία αξιολογήσιμα από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Οι άνθρωποι του ποινικού εγκλήματος φέρονται να είχαν σημαντικές διασυνδέσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, τέτοιες που τους επέτρεπαν να προχωρούν σε παράνομες δραστηριότητες όπως εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.
Από τηλεφωνική συνομιλία του Βλαστού με τον 32χρονο ξενοδόχο από την Αγία Γαλήνη, στις αρχές Απριλίου, φαίνεται η πρόθεση του πρώτου να στείλει άνθρωπο του κατά πάσα πιθανότητα σε περιοχή του Ρεθύμνου, προκειμένου είτε να αγοράσει είτε να πουλήσει όπλα, ωστόσο ο δεύτερος τον αποτρέπει λέγοντας του ότι σε κείνη την χρονική περίοδο είναι αδύνατον να επιτευχθεί κάτι τέτοιο διότι, όπως του αναφέρει, λόγω συνθηκών η περιοχή αστυνομοκρατείται και είναι αδύνατον να περάσει ένα τέτοιο «εμπόρευμα» προς το Ηράκλειο χωρίς να ελεγχθεί, συμβουλεύοντας τον να ματαιωθεί το ταξίδι του ανθρώπου του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ξενοδόχος του λέει και τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή.
Η αναζήτηση των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου ή τουλάχιστον μέρος αυτών, εξακολουθεί να γίνεται και στο Ρέθυμνο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμήν να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Πάντως, οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνούν τον ρόλο συγκεκριμένων Ρεθυμνίων τόσο για την περίπτωση των λύτρων όσο και για άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως σχετίζονται με κάποιο τρόπο με την δραστηριότητα κάποιων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Κι ενώ τα πέντε μέλη του «συνδικάτου», τα οποία βρίσκονται ήδη στις φυλακές, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός τόσο της απαγωγής Παναγόπουλου όσο και άλλων κακουργηματικών πράξεων, αναμένεται να εμφανιστούν και να απολογηθούν ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας την Δευτέρα, οι πέντε κατηγορούμενοι, που ήδη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Οι δυο Ρεθυμνιώτες κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν ο ένας στα Ιωάννινα και ο άλλος στην Χίο.
Εν τω μεταξύ, μετά τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγυάς που τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω των σχέσεων του με τον «κύριο Παναγιώτη» όπως τον αποκαλούσε, τον βαρυποινίτη Βλαστό δηλαδή, την ίδια τύχη είχε χθες και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού Μανώλης Κουγιουμτζάκης του οποίου επίσης το όνομα αναφέρεται σε συνομιλίες του βαρυποινίτη.
Ο αρχιφύλακας πάντως, αρνείται ότι είχε σχέσεις μαζί του ή ότι τον διευκόλυνε σε οτιδήποτε.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πρόκειται για τον ίδιο αρχιφύλακα που είχε συντάξει την θετική συστατική επιστολή για τον τρόφιμο των φυλακών Αλικαρνασσού Ζ. Λαγουδάκη ώστε να αποφυλακιστεί υπό όρους και λίγους μήνες αργότερα σκότωσε τον φοιτητή Μάνο Χορευτάκη στο Ρέθυμνο.