Τοκογλυφία και επιχειρήσεις "πλυντήρια" στο Ρέθυμνο απο το "Συνδικάτο Του Εγκλήματος"

"Επ' αμοιβή ο Μ. Κυριακάκης εξυπηρετούσε το Βλαστό " Τι αναφέρεται στις συνομιλίες του βαρυποινίτη με τη γυναίκα του για το διευθυντή των φυλακών Αγιάς " Η προσπάθεια αναζήτησης επιχειρήσεων-πλυντηρίων για το ξέπλυμα των λύτρων

http://paramythia.pblogs.gr/
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 - Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Μεγάλης έκτασης τοκογλυφία φαίνεται να γινόταν στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου από πρόσωπα με τα οποία ήταν σε καθημερινή σχεδόν επαφή με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και είχαν μυηθεί στην δραστηριότητα αυτή από τον εργολάβο δημοσίων έργων και εκ των πρωταγωνιστών του συνδικάτου του εγκλήματος Γιώργο Τρομπούκη. Επιταγές χιλιάδων ευρώ, ενίοτε «πέτσινες» άλλαζαν χέρια και έναντι υψηλού τόκου περνούσαν σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες που βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Μεγάλη ήταν επίσης η προσπάθεια και η αγωνία του Π. Βλαστού και «συνεργατών του» από την Κρήτη να βρουν είτε στο Ρέθυμνο είτε στο Ηράκλειο επιχειρήσεις «πλυντήρια», όπως οι ίδιοι τις αποκαλούσαν, για να ξεπλύνουν τα χρήματα-λύτρα του «ριχτάδικου»-απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόλουλου. Η αρχή για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος, ερευνά με μυστικότητα την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι επιχειρηματίες ηθελημένα ή άθελα έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση «πλυντήρια».
Εν τω μεταξύ, βαρύτατα παραπτώματα έχει διαπράξει ο μέχρι χθες διευθυντής των φυλακών Αγιάς Χανίων και πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της χώρας, Μιχάλης Κυριακάκης. Κι αυτό δεν είναι πλέον μια εικασία αλλά μια πραγματικότητα εφ' όσον ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια.
Από την ΕΔΕ που πραγματοποιείται έχουν προκύψει σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του Μ. Κυριακάκη ενώ στο μικροσκόπιο της ειδικής αρχής βρίσκονται και τα περιουσιακά του στοιχεία.
Ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς, φαίνεται ότι δεν ενδιαφερόταν για την μεταγωγή του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Αλικαρνασσού από ανθρωπιστικούς λόγους που του υπαγόρευε η «ευαισθησία» του αλλά από οικονομικά κίνητρα, καθώς οι εξυπηρετήσεις που προσέφερε στον έγκλειστο γινόταν επ' αμοιβή. Αυτό προκύπτει από τους διαλόγους του ζεύγους Βλαστού που μάλιστα εφ' όσον η μεταγωγή καθυστερούσε εξέφραζαν φόβους ότι ο Κυριακάκης τους κοροϊδεύει για να τους «τρώει» τα χρήματα. Στην πραγματικότητα, ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς εναγωνίως μεσολαβούσε να ικανοποιήσει το αίτημα Βλαστού, ωστόσο η παρακολούθηση της ΕΥΠ ματαίωνε τα σχέδια του επίορκου κρατικού λειτουργού.
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες και όσα έχουν καταγράψει στην απομαγνητοφώνηση τους οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής που τα «Ρ.Ν.» δημοσιεύουν σήμερα, είναι χαρακτηριστικά της εμπλοκής Κυριακάκη στην υπόθεση Βλαστού, ο οποίος μάλιστα με την λογική του «ξέρεις ποιός ειμαι εγώ» (δεν είναι τυχαίος εξ άλλου ο τίτλος «ΑΡΧΗΓΟΣ» όπως τον αποκαλούν στις συζητήσεις) απειλούσε ευθέως τον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων ότι θα τον μεταθέσει επειδή προφανώς δεν έδινε άδεια στον βαρυποινίτη. Ο χρόνος για την δραστηριότητα των ατόμων που εμπλέκονται τόσο στην απαγωγή Παναγόπουλου όσο και σε άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, άρχισε να μετρά αντίστροφα από τις 15 Ιουνίου όταν ο έγκλειστος των φυλακών Τρικάλων υποψιάζεται ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Η αλλαγή τηλεκαρτών που έκαναν οι 16, καθώς θεωρούν ότι η παρακολούθηση γίνεται με «κοριό», δεν τους έσωσε. Λίγες μέρες αργότερα, κάποιο «βαθύ λαρύγγι»-αξιωματικός της ΕΛΑΣ τους έστειλε το μήνυμα ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.