ΒΟΜΒΑ: Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Καραμανλής


Την παραπομπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Αχιλλέα στον αρμόδιο εισαγγελέα αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Συμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr και του Άγγελου Προβολισιάνου, μετά τον έλεγχο της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή της ΝΔ διαπιστώθηκαν θολά σημεία όπου το «πόθεν» δεν δικαιολογούσε το «έσχες».
Η Επιτροπή ζήτησε από τον κ. Καραμανλή συμπληρωματικά στοιχεία και συγκεκριμένα συμβόλαια και τραπεζικά εξτρέ, τα οποία ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσκόμισε.
Κατά το νομοθετικό πλαίσιο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες αιρετών και εν γένει κρατικών λειτουργών, η ποινική δίωξη για πολιτικά πρόσωπα ασκείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών και ενεργείται ανάκριση στο Εφετειο, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα και ορισμό εφέτη ανακριτή από την Ολομέλεια του οικείου Εφετείου. «Για την κατηγορία, εφόσον αυτή έχει το χαρακτήρα κακουργήματος, αποφαίνεται το συμβούλιο των εφετών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό» προβλέπεται στο επίμαχο άρθρο για την ποινική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πρόστιμο στην Χρυσή Αυγή
Πρόστιμο επιβλήθηκε στο νεοναζιστικό μόρφωμα εξαιτίας της μη κατάθεσης των απαιτούμενων οικονομικών καταστάσεων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων.