Πάνω από 8 βουλευτές μικρών κομμάτων είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Όλες οι λεπτομέρειες

ΡΙΖΙΚΕΣ ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι διαλυτικές τάσεις που αναπτύσσονται σε όλα τα μικρά κόμματα και η διαφαινόμενη τάση των βουλευτών τους να αναζητήσουν στέγη στις δύο μεγάλες παρατάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS στην παρούσα φάση με τον ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρουν οκτώ βουλευτές των λεγόμενων μικρών κομμάτων, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο προσχώρησής τους στο κυβερνών κόμμα.
Άλλοι τρεις βουλευτές έχουν ήδη κλείσει με τη Νέα Δημοκρατία και έχουν πάρει υπόσχεση ότι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.
Η «αιμορραγία» των μικρών κομμάτων που καταγράφεται μάλιστα σε όλες τις δημοσκοπήσεις και η έλλειψη ενός διαφορετικού πολιτικού λόγου που να δικαιολογεί την ύπαρξή τους, προβληματίζει τους βουλευτές που αναζητούν μια σίγουρη πολιτική στέγη.
Τα κόμματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση όπως το ΠΟΤΑΜΙ η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ οι ΑΝΕΛ αλλά και το νεοσύστατο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής και γι’ αυτό οδηγούνται στη συρρίκνωση, την απαξίωση και βεβαίως δεν έχουν καμία πιθανότητα να εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή.
Η επιστροφή στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με την έξοδο στις αγορές και το τέλος των εφιαλτικών μνημονίων, επαναφέρει στο προσκήνιο το δικομματισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί πλέον ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που καλύπτει το χώρο της Αριστεράς αλλά και του Κέντρου. Έχει εξελιχθεί σε μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική παράταξη, φιλοδοξώντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για πολλές δεκαετίες.
Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία καλύπτει ιδεολογικά κάποιους βουλευτές μικρών κομμάτων οι οποίοι ταυτίζονται ιδεολογικά με τη Δεξιά. Για παράδειγμα ένας βουλευτής του Ποταμιού βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις θέσεις που διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραμένει στο Ποτάμι μέχρι να βρει το κατάλληλο τάιμινγκ για να ανακοινώσει την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.
Τα μικρά κόμματα δεν έχουν καμία τύχη και εξ’ αιτίας της πόλωσης που αναμένεται να χαρακτηρίσει τις επόμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα.
Η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Από τη μια μεριά ο Αλέξης Τσίπρας που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της αλλαγής που κατάφεραν να διασώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εκπροσωπεί το λεγόμενο παλιό πολιτικό σύστημα.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες γι’ αυτό οποιαδήποτε απόπειρα να σταθούν όρθια τα μικρά κόμματα είναι καταδικασμένη.
Άλλωστε μέχρι τις εκλογές οι μικροί σχηματισμοί θα ξεμείνουν από βουλευτές ενώ και το Κίνημα Αλλαγής που προέκυψε από συνένωση των διαφόρων παραγόντων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς έχασε τη δυναμική του και είναι καταδικασμένο να συρρικνωθεί εκτός βέβαια και αν επιλέξει στρατηγική συμμαχία με ένα από τα μεγάλα κόμματα.
Η ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη δυναμική που αναπτύσσει  ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα επίπεδα τον καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού.
Μεγαλοοικονόμου: Το πουλάκι πέταξε – δεν επιστρέφω την έδρα
«Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα με όλες μου τις δυνάμεις», είπε η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm.
«Αν μου προταθεί θα κατέβω υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η κ. Μεγαλοοικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι είχε προτείνει να παραδώσει την έδρα της, ωστόσο «μου ζητήθηκε από τον Βασίλη Λεβέντη να μην το κάνω γιατί θα πήγαινε στον Καλλιάνο που έχει προσχωρήσει στη Ν.Δ.», ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει τώρα αν της ζητηθεί να παραδώσει την έδρα είπε: «Τώρα πέταξε το πουλάκι»! Η κ. Μεγαλοοικονόμου απαντώντας στις αιχμηρές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μετά την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν χρωστάει τίποτα στον Βασίλη Λεβέντη. «Με παρακάλεσε να είμαι υποψήφια με το κόμμα του», είπε η πρώην βουλευτής της Ε.Κ.
Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ως συνεργαζόμενος, ο Γ. Καρράς
Την προσχώρησή του, ως συνεργαζόμενος, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρράς.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, τονίζει ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα «για τη διεύρυνση του προοδευτικού χώρου του Κινήματος Αλλαγής, που στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη και την αναδιανομή πόρων υπέρ του κοινωνικού κράτους και πρέπει, όπως λέει, να εκφραστεί από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».
Ακόμα ο ίδιος αναφέρει ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να συντάσσεται με τους δανειστές για τη νομή της εξουσίας, αλλά και από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αρθρώνει πειστικό πολιτικό λόγο ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα».
Τέλος, ο βουλευτής Β' Αθηνών και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για τη διεύρυνση του χώρου του «Κινήματος Αλλαγής» από σήμερα εντάσσομαι ως συνεργαζόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε τον προοδευτικό φορέα που έχει ανάγκη η χώρα για μία εποικοδομητική πολιτική».
Kontranews
http://www.periodista.gr/