Ε οχι και 600.000 ! Κοντά στους 90.000 δίνει η ΕΛ.ΑΣ .Αντε να ήταν από 100.000 έως 110.000 Συνονθύλευμα εθνικιστών διαδηλωτών με χρυσαυγίτες, Ανθιμους, επιχειρηματικά συμφέροντα και με άρωμα Λεβέντη.


Το συλλαλητήριο στήριξε ένα ετερόκλητο σύνολο πολιτικών, εκκλησιαστικών παραγόντων, επιχειρηματιών και ακροδεξιών. Παρούσα και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που βρήκε την ευκαιρία να καπηλευθεί την κινητοποίηση.

Κατά του συλλαλητηρίου έχει ταχθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλώντας σε εθνική συναίνεση και συνεννόηση.
Ωστόσο, ο μητροπολίτης Άνθιμος συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ενώ κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου της πόλης κάλεσε τόσο «τον ιερό κλήρο» όσο και τον «ευσεβή λαό» να συμμετάσχει σε αυτήν την «ειρηνική και πνευματική εκδήλωση υπέρ της πατρίδας μας και της ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας».
ΕUROKINISSI
«Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.
Την ίδια ώρα, η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να μη δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο, καθώς δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Αθήνας - Σκοπίων, «αφισοκολλήθηκε» στο κέντρο της πόλης με συνθήματα εναντίον του.