H μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων με «έπαθλο» 1.000 ευρώ


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη και μεγαλύτερη σε παροχές κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει προγραμματιστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την ερχόμενη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει τη δεύτερη κλήρωση με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα. Προϋπόθεση είναι να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες, προκειμένου βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει να διεξαχθεί η κλήρωση την Παρασκευή.
Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, στην οποία θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς. Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι λαχνοί με βάση της αποδείξεις
Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές, ή μέσω web-banking. Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει τη ΑΑΔΕ, δύο τρόποι υπάρχουν για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει: Πρώτα απ’ όλα να κάνει αγορές με πλαστικό χρήμα. Να χρησιμοποιεί δηλαδή την κάρτα του σε όλες τις αγορές του. Η δεύτερη κίνηση που αυξάνει τις πιθανότητες για κέρδη είναι η χρήση της κάρτας σε μικρές αγορές. Σημειώνεται ότι για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:
– Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ.