ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ Έρχεται χιονιάς



O χειμώνας αναμένεται επιτέλους να επισκεφθεί τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται. Κύρια χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών θα είναι η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, η προοδευτική επικράτηση βορειοδυτικού ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και βορειοανατολικού στην βορειοανατολική Ελλάδα καθώς και οι επιλεκτικές χιονοπτώσεις σε ορεινές/ ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου , της Θεσσαλίας, της βόρειας Πελοποννήσου, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδος και σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. 

Η αιτία για την επιδείνωση του καιρού είναι ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στο βόρειο Αιγαίο και κινείται προς τη Μαύρη ΘάλασσαΗ αιτία για την ψυχρή αυτή εισβολή στην περιοχή μας είναι η  μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τη νότια Βαλκανική. Επίσης ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στο βόρειο Αιγαίο και κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Για το διήμερο Δευτέρα- Τρίτη προβλέπεται λοιπόν πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στην βόρεια- βορειοανατολική , την κεντρική ηπειρωτική και τη βορειοανατολική νησιωτική χώρα, ενώ αύριο Δευτέρα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα. 
http://www.zougla.gr/greece/article/erxete-xionias-1523666