Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της μάνας για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού (ΒΙΝΤΕΟ)


Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Ποια είναι τα τρία σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
-Η Δώρα να έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου. Δηλαδή, κάποιος ληστής να είχε στήσει καρτέρι και όταν εντόπισε την άτυχη 32χρονη να της όρμησε για να της αρπάξει την τσάντα, εκείνη να αντέδρασε και αυτός να την κατακρεούργησε.
-Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για μανιακό δολοφόνο που η Δώρα είχε την ατυχία να βρεθεί στο… διάβα του στο νεκροταφείο. Σύμφωνα με αυτό, ο δράστης, αφού εξέτασε το χώρο και είδε ότι δεν υπάρχει άλλος τριγύρω, τη σκότωσε με 14 μαχαιριές.
-Τέλος, το τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι ο δολοφόνος να βρίσκεται στο ευρύτερο περιβάλλον της άτυχης 32χρονης. Οι 14 μαχαιριές, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά ή ερωτικά κίνητρα.
Υπενθυμίζεται ότι και ο πατέρας της Δώρας είχε μιλήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή για τους φόβους του παιδιού του. Αν και όπως έχει υποστηρίξει είχαν να μιλήσουν αρκετούς μήνες, ο ίδιος ήταν σε θέση να γνωρίζει, από την ίδια τη Δώρα, πως η κόρη του κάτι φοβόταν. Ωστόσο μέχρι στιγμής ούτε στον πατέρα της αλλά ούτε και στην μητέρα της δεν είχε κάνει ξεκάθαρο τι ακριβώς την φόβιζε  ενώ κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει αν η άτυχη κοπέλα δεχόταν οποιουδήποτε είδους απειλές.
Το γεγονός βέβαια πως η 32χρονη αποφάσισε να κάνει ασφάλεια ζωής, σε αυτή την ηλικία είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί.
«Θα σε σφάξω» – Το νέο ξέσπασμα της αδερφής της Δώρας
Γεμάτο οργή και θυμό κατά του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη είναι το νέο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η μικρότερη αδελφή της άτυχης 32χρονης: «Φονιά σε περιμένω, θα σε σφάξω και το ορκίζομαι στον άγγελο μου… Αδελφή μου, αίμα μου… Θα δικαιωθείς», έγραψε.
Οι αντιπαραθέσεις στην οικογένεια
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του πατέρα της άτυχης Δώρας μέσα από την οικογένεια. Εκτός από την αδελφή της άτυχης εφοριακού και η θεία της κάνει λόγο για άσχημη συμπεριφορά αλλά και για οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πατέρας της την υποχρέωνε με εκβιασμό να υπογράφει δάνεια. Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν είπε ο δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη, τονίζοντας πως τα στοιχεία υπάρχουν και η έρευνα θα δείξει εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς.
Το DNA
Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν στέκονται μόνο στις καταθέσεις. Ήδη έχουν ερευνήσει το σώμα της άτυχης 32χρονης και σύμφωνα με πληροφορίεςέχουν εντοπίσει ίχνη DNA του ανθρώπου που της αφαίρεσε τόσο άγρια τη ζωή.
Τα αποτελέσματα θα δώσουν ώθηση στις έρευνες καθώς πρώτα απ’ όλα θα ξεκαθαρίσει και το γένος του δράστη.
Οι υποψίες ότι τα τραύματα μπορεί να προήλθαν από “γυναικείο χέρι” δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί και το γενετικό υλικό μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Το DNA μπορεί επίσης να δώσει στοιχεία για το αν είχε συγγενική σχέση ο δράστης με την άτυχη Δώρα αλλά και και να προσδιορίσει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνα.
Στο ταξί του πατέρα της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να βρεθούν νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια.
Στο μικροσκόπιο το ταξί του πατέρα
Μετά την αποκάλυψη του πατέρα της Δώρας, πως πήρε πελάτη έξω από το νεκροταφείο περίπου την ώρα της δολοφονίας, οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το ταξί προκειμένου να βρουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως να συνδέεται με όσα έχουν βρεθεί στο νεκροταφείο.
Οι αστυνομικοί τονίζουν πως όλοι είναι ύποπτοι από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιο στοιχείο για το κίνητρο της δολοφονίας.
Η αποκάλυψη της μάνας
Νέα διάσταση δίνει στη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη μια αποκάλυψη στην οποία προέβη η μητέρα της.
«Φοβόταν. Είχε κάνει ασφάλεια ζωής και αν πέθαινε την αποζημίωση θα την έπαιρναν τα αδέρφια της», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Κάτι αδιόρατο φοβόταν, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Μου είχε πει κάποια στιγμή: «Μαμά, αν κάνω λάθος στη δουλειά μου, μπορεί να μπω φυλακή»».
neaselida.news /periodista.gr/