Συνελήφθη 32χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη



Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ένας 32χρονος άνδρας που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη και φέρεται να έχει ομολογήσει ότι είναι τζιχαντιστής.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι ο συλληφθείς μετέβη στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην εκεί υπηρεσία ασύλου, καθώς ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σύλληψη του ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία της δράσης του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα όπου φέρονται να εντοπίστηκαν φρικιαστικά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει:
"Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.
Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.
Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης"
 http://www.koutipandoras.gr/