Υβριδική Porsche Panamera με 680 ίππους

Την κορυφαία και πιο ακριβή έκδοση του απόλυτου station wagon μοντέλου της γκάμας της, παρουσίασε η φημισμένη γερμανική φίρμα.



Η νέα Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελαν όλοι οι οδηγοί και κυρίως οι ανήσυχοι οικογενειάρχες. Συνδυάζει την άνεση, με την ευρυχωρία, την πρακτικότητα, τις προηγμένες τεχνολογίες, την απόδοση και την οικονομία.


Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική ισχύ να φθάνει τους 680 ίππους και τα 850 Nm ροπής. Το υβριδικό σύστημα φέρει μπαταρία χωρητικότητας 14,1 kWh, η οποία φορτίζει σε 2,4 ώρες από οικιακό δίκτυο και με τη χρήση του έξτρα φορτιστή 7,2-kW ή σε 6 ώρες από τον στάνταρ 3,6-kW.


Το πανίσχυρο station μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 49 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση είναι στα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται στα 69 γρ./χλμ. 


Τα βιβλία παραγγελιών της Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo άνοιξαν ήδη στη γερμανική αγορά, με την τιμή να ορίζεται στα 188.592 ευρώ.
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
 http://www.zougla.gr/