Πανικός σε ΝΔ και ΔΟΛ από δημοσκόπηση της Kapa Research - Προσπάθησαν να τη «θάψουν», αλλά...



Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του «Βήματος» να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του σήμερα, Δευτέρα 18/9, τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research. Είθισται οι κυριακάτικες εφημερίδες να «παίζουν» τις δημοσκοπήσεις ψηλά στο πρωτοσέλιδό τους και όχι για τις παραγκωνίζουν στην ιστοσελίδα τους, τη επόμενη μάλιστα ημέρα.

Φαίνεται πως η μικρή διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (5,7%) δεν ικανοποίησε τη «γραμμή» (και τις προσδοκίες) του εν λόγω μέσου, με αποτέλεσμα η δημοσκόπηση να δημοσιευτεί το μεσημέρι της Δευτέρας, ως απάντηση, τρόπον τινά σε μία άλλη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή της Commonview για το «Έθνος» και το news247.gr.
Στη δεύτερη, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι ακόμα μικρότερη (3%).
Από την άλλη, στην ιστοσελίδα του «Βήματος», υπετονίζεται η «έκπληξη» στα ποσοστά του «νέου φορέα της κεντριαριστεράς», «έκπληξη» που θυμίζει το «αβαντάρισμα» νεοσύστατων σχηματισμών στο παρελθόν (όπως το αλήστου μνήμης κόμμα Αβραμόπουλου).
Να σημειωθεί ότι το μέγιστο σφάλμα στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research είναι 3% ενώ στη δημοσκόπηση της Commonview 2,5% άρα τα αποτελέσματα, αν υπολογίσεις τις ανώτερες τιμές στην πρώτη και τις κατώτερες στη δεύτερη, είναι περίπου τα ίδια. Άρα, αφού «χάλασε η σούπα» του μεγάλου προβαδίσματος για τη ΝΔ, το «Βήμα» επέλεξε να δημοσιεύσει τη δημοσκόπηση μόνο μετά από αυτήν του Έθνους (ώστε να φανεί η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της ΝΔ στη δημσοκόπηση του «Βήματος») και φυσικά αναδεικνύοντας τον «αέρα στα πανιά της κεντροαριστεράς» αντί της (διαρκώς μειούμενης, στις τελευταίες έρευνες) διαφοράς μεταξύ των πρώτων 2 κομμάτων.
left.gr /periodista.gr/