Στο ΔΣ της Endeavor Greece της Μαρέβας ο εφοπλιστής με το καράβι του που πιάστηκε με κοκαίνη στο Περού ! Ε ρε γλέντια !


Δέματα με κοκαΐνη συνολικού βάρους 121 κιλών βρέθηκαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Μάλτας στο Περού.
Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ίλο στο Περού, όταν στις 14 Σεπτέμβρη έγινε ο έλεγχος, όπως γράφει το altsantiri.gr.
Όπως μετέδωσαν ξένες ιστοσελίδες ανάμεσά τους και η Tradewinds, πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C», που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Κούστας.
Η  “Δαναός” δήλωσε στην TradeWinds ότι τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, ειδικά όταν τα πλοία ελλιμενίζονται σε λιμένες που είναι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν από το ίδιο το πλήρωμα προσεκτικά κρυμμένα σε ένα κενό χώρο στο κατάστρωμα μεταξύ δύο κάδων. Ο πλοίαρχος έλαβε οδηγίες να ενημερώσει αμέσως τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο σκάφος με μια μεγάλη ομάδα από την αστυνομία και εκπαιδευμένους σκύλους. Πλήρης έρευνα διεξήχθη από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο της εταιρίας που έφτασε από την Ελλάδα αεροπορικώς και εκπρόσωπους του τοπικού συλλόγου P & I.
Δεν βρέθηκαν άλλα ναρκωτικά. «Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανακρίνει τα μέλη του πληρώματος. Η πλήρης διαδικασία ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε η εταιρεία. «Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώα και απελευθερώθηκαν χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. Το πλοίο απέπλευσε στις 15 Σεπτεμβρίου στις 15:00».
Ο Γιάννης Κούστας, όπως γράφει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στο ρεπορτάζ του για την “Εφημερίδα των Συντακτών”, είναι ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες καθώς διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ανεξάρτητες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. «Διδάκτορα» της ελληνικής ναυτιλίας τον αποκαλούσε η ιστοσελίδα capital.gr (2/10/2008).
Στις 13 Μαΐου 2013 ο Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Danaos Shipping Corporation Ltd» βραβεύτηκε από τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για την προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το κυνήγι της «λαθρομετανάστευσης», όπως είχε πει ο υπουργός. Ο εφοπλιστής είχε πληρώσει για να αγοραστούν φουσκωτά για την περιφρούρηση του Έβρου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», τμήμα της επιχείρησης «Ξένιος Δίας».
Όπως φαίνεται και από ανάρτηση του Κ.Ταχτσίδη στο twitter, παράλληλα με την εφοπλιστική του δραστηριότητα, ο Γιάννης Κούστας είναι και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Endeavor Greece της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, γεγονός που φυσικά από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, αφού στο εν λόγω ΔΣ συμμετέχουν και άλλες προσωπικότητες, όπως ο Θοδωρής Κυριακού και ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.
Το θέμα του εφοπλιστή Ιωάννη Κούστα με τα 121 κιλά κοκαΐνης γίνεται όλο και καλύτερο, όσο περνάει η μέρα. Να εδώ το Δ.Σ. της Endeavor Greece pic.twitter.com/rzYcQI6fmW
— Costas Tachtsidis (@C_tachtsidis) 19 Σεπτεμβρίου 2017

 http://thefaq.gr/