Επεσε ξύλο και πάλι στην Μονή Εσφιγμένου....από τους γνωστούς-άγνωστους παππα μολότοφ !



Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες  στη Μονή Εσφιγμένου μεταξύ δύο αδερφοτήτων που διεκδικούν την κυριότητα ενός αμπελιού. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να διευθετήσει τη διαφωνία μεταξύ των δύο ομάδων.

Σαν κομήτης έσκασε η νέα αδερφότητα της Μονής όταν συνειδητοποίησε ότι οι μοναχοί της Παλαιάς Μονής Εσφιγμένου πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση και άρχισαν να τρυγούν το αμπέλι τους. Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι πρώτοι προσπάθησαν -με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο- να τους απομακρύνουν από την περιοχή.
Όπως δήλωσε ο γέροντας Μεθόδιος της παλαιάς αδερφότητας «Το αμπέλι αυτό το φτιάξαμε εμείς πριν από 30 χρόνια και τώρα το διεκδικούν σαν δικό τους. Δεν φτάνει που έμειναν δυο άτομα, δεν φτάνει όσα κάνανε, θέλουν να πάρουν και τους κόπους άλλων», ενώ κατήγγειλε ότι «θέλουν να πάρουν και το αμπέλι, για να το βάλουν σε πριμοδότηση και να πάρουν λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το ρόλο του ΟΗΕ ανέλαβε η αστυνομία κάνοντας συστάσεις και στις δύο ομάδες ταραχοποιών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ηγούμενος Μεθόδιος έχει βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου λόγω επεισοδίων που είχε προκαλέσει τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές. Ένταση είχε προκληθεί όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας προσπάθησαν να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής με μίνι μπουλντόζα. Ο γέροντας Μεθόδιος φαίνεται ότι ήθελε να δώσει ένα καλό μάθημα στους δικαστικούς επιμελητές που συνόδευαν τη νέα αδερφότητα και κάπως έτσι άρχισε να τους πετάει μολότοφ.
Tο πάθος για την αμπελιά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά
Πηγή: seleo.gr

 http://luben.gr/