# Παραιτηθείτε ! Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Fitch


Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της χώρας και της οικονομίας...Δείτε το νέο κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ! Καλά αυτοί οι # Παραιτηθείτε που είναι !! Θέμα :

Ο Αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε -όπως αναμενόταν- σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (από «CCC» σε «Β-»), με θετική προοπτική. 
Είχαν προηγηθεί οι θετικές αξιολογήσεις των οίκων Moody’s και Standard & Poor’s. Ειδικότερα, την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου σε θετική από σταθερή, αναβάθμισε στα τέλη Ιουλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. 
Ένα μήνα νωρίτερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.  
Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο Fitch εκτίμησε πως η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα βελτιώνεται σταθερά, υποστηριζόμενη από τη συνεχή συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), τον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο, τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι το 2020.
Όπως υποστηρίζει ο οίκος, η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μειώνει τους κινδύνους υπονόμευσης της οικονομίας της χώρας. Επίσης, προσδοκά πως η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργηθεί αστάθεια, καθώς και πως το Eurogroup θα προβεί σε ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας το 2018.