Επίδομα... fake news προτείνει η Γεροβασίλη αντί για επίδομα αξιολόγησης


Με σκωπτικό ύφος το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα περί χορήγησης μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους που θα λάβουν υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση.

Θυμίζοντας την «είδηση» για το «επίδομα σφραγίδας» που πρόσφατα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, κάνει λόγο για έντονο διαγκωνισμό «έγκυρων αναλυτών» αντιπολιτευόμενων μέσων, για το ποιος «θα αναπαράγει και θα διασπείρει την αναληθέστερη είδηση του Αυγούστου».
Προτείνει μάλιστα την χορήγηση επιδόματος «fake news» «με προσαύξηση θερινής περιόδου».
«Προσπαθούν εναγωνίως, μ΄ αυτόν τον τρόπο, να κάνουν να ξεχαστεί η πραγματική πολιτική είδηση του φετινού καλοκαιριού που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση και που δεν είναι άλλη από τη συνεπώς νεοφιλελεύθερη ομολογία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πως εμμένει στη δική του “αξιολόγηση”. Δηλαδή, στην πλήρη στρέβλωση και κακοποίηση της θεσμοθετημένης αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και στην μετατροπή της σε προκρούστεια κλίνη άδικων απολύσεων, την οποία, άλλωστε, είχε εφαρμόσει ως αρμόδιος υπουργός» σημειώνει σε δελτίο Τύπου το αρμόδιο υπουργείο και προστίθεται:
«Προς μεγάλη απογοήτευση των εμπνευστών αυτού του νέου κοινωνικού αυτοματισμού κάθε προσπάθεια εξίσωσης της “αξιολόγησης” Μητσοτάκη με την δίκαιη και διαφανή διαδικασία εξέλιξης της σταδιοδρομίας των δημοσίων υπαλλήλων και την λειτουργική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης θα πέσει στο κενό, όσα “επιδόματα” και να επινοήσουν».