Ο Μαρινάκης σε ρόλο Ψυχάρη ...γράφει μανιφέστο γιατί πήρε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ!



Άρθρο έγραψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εξηγεί για ποιον λόγο πήρε τον ΔΟΛ στα χέρια του, και για ποιον λόγο βγήκε μπροστά:

Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν από μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» επέζησαν-χωρίς να χάσουν την ψυχή τους.
Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέπτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.
Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».
Τις λίγες μέρες που δεν εκδόθηκαν νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δήμόσιο διάλογο στην Ελλάδα.
Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους,εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό.
Για να μην γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ.
Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.
Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε.
Δραστηριοποιύμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οισδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.
«ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» είναι κάτι ξεχωριστό- ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου.
Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Με Όραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων.
Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό.
Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Με μαχητικότητα αλλά χωρίς φανατισμό- δίνοντας βήμα και στην διαφορετική αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη γνώμη.
Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από «ΤΟ ΒΗΜΑ»και «ΤΑ ΝΕΑ». Που δύναμή τους είναι οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ τους- οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε. Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Έχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι.
Βαγγέλης Μαρινάκης