Ξέφυγαν! Σωματείο προσκείμενο στον Κούλη και την παρέα του η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων !

«Μύδρους» κατά οποιουδήποτε έχει ασκήσει ή ενδέχεται να ασκήσει κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) μέσω ανακοίνωσής, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά την «πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης» .
Πριν προλάβει να δημοσιευτεί η ανακοίνωση της ΕΔΕ, η ΝΔ έσπευσε να σιγοντάρει την επίθεση στην κυβέρνηση χωρίς όμως να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Documento για τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης Σαμαρά, Χαρ. Αθανασίου – ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΔΕ, με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση, φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατηγορεί υπουργούς και βουλευτές που έχουν ασκήσει κριτική στο έργο της ότι ακολουθούν «το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας» ενώ «βλέπει» απόπειρα «ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης» με «τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων “δημοσιογράφων” – έμμισθων κονδυλοφόρων».
Επιτιθέμενη ευθέως στην κυβέρνηση, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου τύπου της ΝΔ.», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλώντας παράλληλα τη ΝΔ και τον πρόεδρό της «να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη»:«Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».
Οξεία ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πρωτοφανή ανακοίνωση της ΕΔΕ η οποία «χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος». «Η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους», το μήνυμα της Κουμουνδούρου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.
Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται.
Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους.
Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους».