Στοπ στην προβοκάτσια που ετοίμαζε η ΝΔ ακροδεξιά και άλλα στοιχεία με σφραγίδα ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια !

Μετά το φιάσκο των #παρατηθείτε , με εκδήλωση μπαλαντέρ σωματείου των ένστολων ...πήγαιναν για κοινωνική ένταση με τους χρυσαυγίτες συμπαραστάτες στα Εξάρχεια Θέμα :


Με απόφαση του ενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, απαγορεύτηκαν οι αυριανές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα Εξάρχεια και αναρχικών συλλογικοτήτων στο Κολωνάκι.
Η απαγόρευση ισχύει από αύριο Πέμπτη το πρωί στις 6, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Η απόφαση αναφέρει:
Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα εως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ηςΟκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.
Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.
Η απάντηση της ΠΟΑΣΥ στην απαγορευση της εκδήλωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια
Περήφανη για την πρωτοβουλία της να καλέσει σε συγκέντρωση αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίζει να δηλώνει η ΠΟΑΣΥ, η οποία μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης από την Αστυνομία κατηγόρησε «τους διοικούντες» για δειλία και προειδοποίησε ότι θα επανέλθει στο θέμα.
Σε ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ ανέφερε:
Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας.
Παράλληλα και προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά και για να ενημερωθούμε κατ΄ ιδίαν τους λόγους της ως άνω απαγόρευσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.
Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά.
Θα επανέλθουμε...
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής της προβοκάτσιας με την ΠΟΑΣΥ
H ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας, ξεπερνώντας και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού, ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόθεση της ΠΟΑΣΥ να διοργανώσει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας.
Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής,  ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να  μη μιλήσουμε για την  παραπομπή  σε «άλλες εποχές»,   όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. 
Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και  τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν.
Υπουργείο Προ.Πο.: Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι υποθάλπει τεχνητές κρίσεις αλλά δεν μπορεί
«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί», είναι το σχόλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο κάλεσμα της ΝΔ για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, έπειτα από την απαγορευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και των αναρχικών στο Κολωνάκι..
«Η ΝΔ υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή ‘ανταρτοπολέμου’ προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.
Η ανακοίνωση της ΝΔ
Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του υπουργείου έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για την απαγόρευση από την Αστυνομία της προγραμματισμένης για αύριο εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις», στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. 
Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. 
Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους. 
Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. 
Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. 
Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».
Μετά την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το γραφείου Τύπου της γαλάζιας παράταξης επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:
«Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ είχε καλέσει σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις» για αύριο στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων, καλώντας «τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους».
Σε απάντηση της πρόσκλησης,  η Αναρχική Συνομοσπονδία είχε καλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή στην… πλατεία Κολωνακίου, την ίδια ημέρα που η ΠΟΑΣΥ έχει προγραμματίσει τη δική της εκδήλωση στα Εξάρχεια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, είχε λάβει θέση άμεσα χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών επιπόλαιη και καλώντας τους να την ξανασκεφτούν και να την ακυρώσουν.
Ωστόσο η ΠΟΑΣΥ, δεν έκανε πίσω απευθύνοντας μάλιστα... προσωπικές προσκλήσεις σε υπουργούς όπως οι κκ. Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, αλλά και σε όλα τα κόμματα (καθώς και σε συνδικαλιστικούς φορείς) για να παρεβρεθούν στην εκδήλωση της. Σε νεότερη ανακοίνωση της μάλιστα ανέφερε ότι επιδίωξή τους ήταν: «να πέσει παντού φως. Να φωτιστούν τα αίτια μιας επί μακρόν επαναλαμβανόμενης τραγωδίας με θύματα αστυνομικούς και πολίτες και κυρίως με θύματα την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία. Εμείς απλώσαμε το χέρι. O δρόμος άνοιξε. Ο ιστορικός θα καταγράψει τους απόντες».
Επανερχόμενος στο θέμα σήμερα το πρωί, ο Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ είχε καλέσει τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».
Όπως ξεκαθάρισε είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας η παγόρευση των συγκεντρώσεων, αλλά δεν δίστασε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής.
Για τον ρόλο της ΠΟΑΣΥ ο κ. Τόσκας ανέφερε: «Η ΠΟΑΣΥ, εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της, ανακηρύσσει τον εαυτό της ως τον "θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας". Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου "εσείς είστε το κράτος", κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να την διαταράσσει».
Ο Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι στην κίνηση των συνδικαλιστών «κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους». «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση. Μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στα γραφεία της ΝΔ τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και στις επίσημες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε τίποτα. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε αυτή την απόφαση της ΠΟΑΣΥ. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα...»
Σχολιάζοντας δε πιθανά σχόλια περί άβατου με την απαγόρευση της εκδήλωσης, είπε: «Μα αυτή είναι η επιδίωξη αυτής της συγκέντρωσης. Να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού. Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή».
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή του ενημερωση στους πολιτικούς συντάκτες είπε πως η πρωτοβουλία των αστυνομικών είχε τη σαφή στήριξη της ΝΔ.
«Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δουλειά της Ε.Α. δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος .