LIVE: Πυρά στο βρετανικό κοινοβούλιο, υπάρχουν τραυματίες (ενημέρωση)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο στο Λονδίνο και το κτίριο έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης - Η Αστυνομία αντιμετωπίζει την κατάσταση ως τρομοκρατικό συμβάν



Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Westminster, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.
Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.
Ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.
Μέσα στη Βουλή των κοινοτήτων αστυνομικός δέχτηκε μαχαιριών, κάτι που επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο ίδιος δήλωσε πως ο δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Η ΕΡΤ μεταδίδει πως ο δράστης είναι νεκρός.
«Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας—αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter.
Μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν έναν άντρα με μαχαίρι στην περιοχή όπου βρίσκεται το Παλάτι.
Μάλιστα, έχει αναφερθεί στο προσωπικό εντός του κοινοβουλίου νε μείνει στα γραφεία του για λόγους ασφαλείας.
Η περιοχή του Westminster και ο σταθμός του τρένου έχει κλείσει από την αστυνομία.
Πιθανόν πρόκειται για συντονισμένη κίνηση αφού νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας οδηγός παρέσυρε πολίτες με το αυτοκίνητό του. Τα συμβάντα γίνονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους λιγότερα από 100 μέτρα.
 
Φυγάδευσαν τη Μέι
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.
Το Sky News, αναφέρει πως η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μεί φυγαδεύτηκε με την βοήθεια αστυνομικού.