ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνοείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αν και έδωσε το «παρών» κατά την τελετή παράδοσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δεν έκρινε το ίδιο σημαντική την παρουσία του στην καθιερωμένη «Ώρα του Πρωθυπουργού» μετά τις κρίσιμες εξελίξεις του Eurogroup της Δευτέρας για την έκβαση της αξιολόγησης.

Είναι εμφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει βρεθεί σε αμήχανη θέση μετά το προσχέδιο πολιτικής συμφωνίας που προέκυψε τη Δεύτερα, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει από την αίθουσα της Ολομέλειας πως η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Κατά το προηγούμενο διάστημα που οι διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει» λόγω των εμμονικών απαιτήσεων του ΔΝΤ, ο κ. Μητσοτάκης εκτός του ότι δεν θεωρούσε παράλογες τις θέσεις του Ταμείου, ζητούσε «εδώ και τώρα» συμφωνία. Τώρα, όμως, που η συμφωνία βρίσκεται -κατά τα φαινόμενα- στα σκαριά, εκείνος προτιμά την πολιτική εξαφάνιση. «Που είναι ο αρχηγός σας να με ρωτήσει;» ρώτησε περιπαικτικά τους βουλευτές της ΝΔ ο πρωθυπουργός.
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, πως αν και η ΝΔ έκανε λόγο για «εξαφάνιση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, τώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτημα του Βασίλη Λεβέντη αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο πρόεδρος της ΝΔ «αγνοείται». Κι αν η αιτία της απουσίας του είναι η γρίπη που τον ταλαιπωρεί, χθες πώς έδωσε το «παρών» στο Φάληρο;
«Η αφωνία σας και το έλλειμμα στρατηγικής είναι φανερό. Που είναι ο αρχηγός σας να με ρωτήσει; Εδώ είμαι! Μην εκτίθεστε. Η Ώρα του Πρωθυπουργού είναι ανοικτή και για τον κ. Μητσοτάκη. Είμαι εδώ για να του απαντώ. Ο ίδιος έχει κρυφτεί τις τελευταίες ημέρες. Δεν ξέρω γιατί. Ελπίζω να εμφανιστεί και να πει την άποψή του. Γιατί δεν λέει κάτι ο κ. Μητσοτάκης που πρωταγωνίστησε στα σενάρια της καταστροφής;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας:
«Την προηγούμενη Παρασκευή δεν μας έλεγε ότι οδηγούμε τη χώρα στον γκρεμό; Γιατί δεν μιλάει τώρα; Χθες τα στελέχη της ΝΔ ανακάλυψαν ότι δήθεν ο κ. Τσακαλώτος είναι κρυμμένος. Και ο κ. Τσακαλώτος ήρθε χθες στη Βουλή, θα βρεθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών και θα απαντήσει. Να δούμε πότε ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει. Διότι όπως φαίνεται βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο».
koutipandoras .periodista.gr