Ο μυστικός και φονικός γυναικείος στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η δολοφονία του μεγαλύτερου σε ηλικία αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ-Ναμ, την προηγούμενη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, έφερε στο προσκήνιο δύο μυστηριώδεις γυναίκες που ανέλαβαν το επιχειρησιακό σκέλος της εκτέλεσης.

AdTech Ad
Η μία γυναίκα κράτησε ένα μαντίλι στο πρόσωπο του θύματος και η άλλη έριξε σπρέι πάνω του. Μία εξ αυτών εμφανίζεται σε πλάνο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου. Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ θεωρούνταν για καιρό πιθανός διάδοχος, έπεσε όμως σε δυσμένεια στις αρχές του 2000, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο με πλαστό διαβατήριο.

Έκτοτε ζούσε εξόριστος, ενώ, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες βουλευτές, είχε γίνει κι άλλη απόπειρα εναντίον του το 2012.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, δήλωσε πως μία από τις γυναίκες, που ονομάζεται Siti Aisyah, υποστήριξε ότι πληρώθηκε για να έναν ρόλο που η ίδια "πίστευε πως είναι φάρσα", όπως μεταδίδει το BBC. Η ίδια κατέθεσε πως πληρώθηκε λίγα δολάρια, μαζί με τη φίλη της από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος τις έπεισε πως θα συμμετείχαν σε ένα αστείο βίντεο. Ανάλογη κατάθεση έδωσε και μια δεύτερη γυναίκα που κρατείται.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η δολοφονική επίθεση κράτησε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Αν οι ισχυρισμοί των ύποπτων επαληθευτούν, τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, μιας και οι αρχές θα πρέπει να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας υπόθεσης που μπορεί να πάρει και μήνες για να εξιχνιαστεί. Οι καταθέσεις πάντως, ελέγχονται.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Μαλαισίας απέρριψε αίτημα των αρχών της Βορείου Κορέας για την παράδοση της σορού.

 http://news247.gr/