Με ένα παραπλανητικό email παγίδευσε και έκλεψε τις γυμνές φώτο διασήμων γυναικών του Hollywood !



Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο χάκερ που έκλεψε γυμνές φωτογραφίες δεκάδων διάσημων γυναικών, όπως η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, το μοντέλο Κέιτ Άπτον και η τραγουδίστρια Ριάνα, φωτογραφίες που στη συνέχεια πλημμύρισαν το διαδίκτυο.

Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές, ο 36χρονος Ράιν Κόλινς παραδέχτηκε την ενοχή του στη σύνθεση που χρησιμοποίησε ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά ηλεκτρονικά αρχεία όπου τα θύματά του είχαν αποθηκεύσει φωτογραφίες τους.
Συγκεκριμένα, ο Κόλινς έστειλε στις γυναίκες-στόχους παραπλανητικά e-mail που είχαν δήθεν σταλεί από την Apple ή την Google και τους ζητούσαν να επιβεβαιώσουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν.
Με αυτό το κόλπο, ο κυβερνο-εγκληματίας κατόρθωσε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε 50 λογαριασμούς iCloud και 72 λογαριασμούς Gmail, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε διασημότητες.
Συνολικά τα θύματα του Κόλινς υπερβαίνουν τα 600, καθώς παράλληλα έτρεχε ένα κάλπικο πρακτορείο μοντέλων και εξαπατούσε γυναίκες να του στείλουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες.
Σημειώνεται πάντως ότι οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν ποτέ στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ο Κόλινς όντως μοιράστηκε ή ανήρτησε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που έκλεψε, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι πίσω από τη διαρροή ίσως παραμένουν ελεύθεροι.