«Νέα ρύθμιση, αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε το πρωί του Σαββάτου -μιλώντας στην ΕΡΤ- στο ερώτημα τι θα πράξει η κυβέρνηση αν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Θα πρέπει να πάμε γρήγορα σε νέα ρύθμιση γιατί θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ», απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο υπουργός πρόσθεσε πως η αποκατάσταση της ομαλής πορείας προϋποθέτει ούτως ή άλλως, όποια κι αν είναι η απόφαση, τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ.
Για την υπόθεση της υποκλοπής σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην κρίσιμη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού» , αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα ο εν λόγω αντιπρόεδρος.
Η Ένωση δεν καταλογίζει σε μένα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, αφού δεν είμαι εγώ αυτός που εξέθεσα τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, ενώ παρέπεμψα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν ότι ο δικαστής μπορεί να είναι θύμα, είπε ο υπουργός.

 http://www.efsyn.gr/