Ποιά Χούντα ! Ο Πάγκαλος βλέπει μπολσεβίκους στην Εξουσία και ζητά να γίνει ο Κούλης Παπάγος να μας σώσει από τους κομμουνιστές !

 Πάλι καλά που δεν προτείνει και την λύση των ΤΑΝΚΣ . Θέμα :

Την συγκρότηση «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού» υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή".


"Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της “αστικής” δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης", σημειώνει o πρώην υπουργός και στη συνέχεια τονίζει μεταξύ άλλων:

Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν “Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό”.

Οι προσωπικές μωροφιλοξοδίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές.

Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.  Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του "Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού".

Οτι διαβάσατε παραπάνω είναι από το protothema.gr σχετικά με αυτά που γράφει ο Πάγκαλος

Εμείς τώρα σας εξηγούμε  τι ήταν ο Παπάγος και ο Εθνικός Συναγερμός που κάτι αντίστοιχο προτείνει ο Πάγκαλος με επικεφαλής τον Κούλη όπως το είδαμε στο  https://el.wikipedia.org/


Ο Ελληνικός Συναγερμός ήταν κυβερνητικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στις 6 Αυγούστου 1951 από το στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο και απορρόφησε το μέγιστο μέρος της δύναμης, σε οπαδούς και στελέχη, του Λαϊκού Κόμματος, ενώ δέχθηκε και τις προσχωρήσεις του Νέου Κόμματος και του Λαϊκού Ενωτικού Κόμματος.
Μετά τις εκλογές του 1951, ο Συναγερμός δέχθηκε τις προσχωρήσεις ορισμένων στελεχών του Κέντρου. Στις εκλογές του 1951 πέτυχε σχετική πλειοψηφία με 114 έδρες. Στις εκλογές του 1952 κέρδισε 247 έδρες και με την επιτυχία αυτή γίνεται το πρώτο κόμμα που θα εξασφαλίσει μεταπολεμικά απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Μετά το θάνατο του Παπάγου το 1955, το κόμμα διαλύθηκε και το μεγαλύτερο τμήμα των στελεχών και οπαδών του ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).