Υπέρ Φίλη και κατά Αμβρόσιου ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

«Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων “εκκλησιαστικών” προσώπων ακούστηκαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν»,

O Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός σε παρέμβαση του στηρίζει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και ρίχνει τα βέλη του κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου,ο οποίος είχε αναφερθεί στον υπουργό με απρεπείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον σε φυλλάδιο που είχε εκδώσει «χοντρό» και «βλάκα».
«Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων “εκκλησιαστικών” προσώπων ακούστηκαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν», αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.
«Σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας», προσθέτει ο Μητροπολίτης στην επιστολή του.
Και καταλήγει γράφοντας: «Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις, απόψεις και προσεγγίσεις, όπως είναι φυσικό σε μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας».

Πηγή aixmi.gr 

 http://www.cretalive.gr/