Αυτός θα είναι ο νέος νόμος για τα υπάρχοντα κανάλια. Πληρωμή κάθε μήνα εσόδων προς το δημόσιο , μέχρι 400 εργαζόμενους ανά κανάλι κλπ Ο Τζάμπας πέθανε !

Σε νέο νόμο, ο οποίος θα ορίζει τη λειτουργία των καναλιών και κυρίως τα έσοδα τα οποία θα δίνουν στο Δημόσιο, κατεβάζει προς ψήφιση στη Βουλή ο Υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο νόμος αυτός, ουσιαστικά θα ορίζει όλες τις προυποθέσεις που υπήρχαν στο νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, ως όρους λειτουργίας των καναλιών, αλλά όπως είναι φυσικό δεν θα ορίζει τα περί αδειών. Από τη στιγμή που το ΣτΕ, έχει αποφασίσει πως συνταγματικός θα είναι ο διαγωνισμός ο οποίος θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ, η κυβέρνηση προχωρά με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα, στη νομοθέτηση των όρων λειτουργίας των υπαρχόντων και χωρίς άδεια καναλιών. Δηλαδή τα κανάλια οφείλουν να έχουν το σύνολο των 400 και πλέον εργαζομένων για να μπορούν να λειτουργούν και να πληρώνουν κάθε μήνα τέλη προς το ελληνικό Δημόσιο για να λειτουργούν. Αυτές οι προυποθέσεις που τίθενται, είναι αποκλειστικό δικαίωμα της κυβέρνησης η οποία όπως είχε πει με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, "έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία".
Ο νέος νόμος ήταν απ ό,τι φαίνεται το plan B , της κυβέρνησης σε περίπτωση που το ΣτΕ, έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση δείχνει πως το ζητούμενο είναι η τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να τηρούνται οι προυποθέσεις και τίποτα άλλο. Από την πλευρά της η ΝΔ πρέπει τώρα που δεν υπάρχουν τα επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας και αριθμού των αδειών, να καταθέσει στη Βουλή αν συμφωνεί με τους όρους και την πληρωμή από την πλευρά των καναλιών. Επίσης όσο καθυστερεί τη διαδικασία ορισμού του ΕΣΡ, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, να της αποδίδει πως όλη η φασαρία ήταν για να εξυπηρετηθούν οι καναλάρχες και μόνο

 http://www.koutipandoras.gr/article/neo-nomo-gia-ta-kanalia-katebazei-o-pappas-th-deytera