Δώρα από Χριστοφοράκο και Siemens έπαιρνε το δεξί χέρι του Κοντομηνά που δικάζεται για κακούργημα

Μπορεί επί 50 λεπτά στο χθεσινό δελτίου του Alpha να εκστόμιζαν σειρά από αθλιότητες σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αλλά δεν βρήκαν ένα λεπτό για να παίξουν την είδηση της παραπομπής σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες του διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού, του δεξιού χεριού του Δημήτρη Κοντομηνά, που ηγήθηκε της ομάδας διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας στη δημοπρασία, Δημήτρη Φουρλεμάδη για το τεράστιο σκάνδαλο της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη". (Διαβάστε ΕΔΩ).

Δεν είναι, όμως, μόνο η υπόθεση της ΜΚΟ. Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης είχε στο παρελθόν προνομιακές σχέσεις με τη SIEMENS και τον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο με τις μίζες, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Είχε και έχει, επίσης, προνομιακές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη και την οικογένεια Μητσοτάκη, που σε ένα βαθμό εξηγεί σήμερα για ποιον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία, ένα ολόκληρο κόμμα εξουσίας, Γραφείο Τύπου του Δημήτρη Κοντομηνά.
Τι άλλο συνδέει το δεξί χέρι του Κοντομηνά με τους Μητσοτάκηδες; Έπαιρναν δώρα από τη SIEMENS και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος επίσης είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.
Το 2010 έγγραφα της σχετικής με το σκάνδαλο του γερμανικού κολοσσού δικογραφίας και πληροφορίες από πηγές της Εκκλησίας της Ελλάδος αποκάλυπταν τις στενές σχέσεις του Δημήτρη Φουρλεμάδη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Στο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο 2004 καταγράφονταν τουλάχιστον έξι επαφές του Μιχ. Χριστοφοράκου με τον πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» και νυν διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, Δημ. Φουρλεμάδη.
Τη σχέση εμπιστοσύνης, που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ανδρών, αποδεικνύουν όχι μόνο οι συχνές εγγραφές του ημερολογίου αλλά και η «δωρεά» που έκανε ο κ. Χριστοφοράκος στην «Αλληλεγγύη» και καταγράφεται και στα αρχεία της MKO. Στις 22 Απριλίου 2004 υπάρχει η σημείωση: «κυρία Β..., γραφείο Φουρλεμάδη -κλειστό κύκλωμα, με κάμερες, θα στείλει κάποιον...».
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" εκείνης της εποχής πράγματι χορηγήθηκαν δωρεάν μηχανήματα για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο εγκαταστάθηκε στη μονάδα ψυχικής υγείας της οργάνωσης. Την ίδια περίοδο αγοράστηκε από τη Siemens και άλλο παρόμοιο κύκλωμα, το οποίο εγκαταστάθηκε στη μονάδα κακοποιημένων γυναικών και ακόμα δεν έχει εξοφληθεί. Γι' αυτό το λόγο έχει υποβληθεί και αγωγή από τη γερμανική εταιρεία εναντίον της οργάνωσης της Εκκλησίας.
Τι αποδεικνύει επίσης την εξαιρετικά στενή συνεργασία των δύο πλευρών. Η παρασημοφόρησης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας Χάινριχ φον Πίρερ από τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Από τις 27 Απριλίου 2004 κανονίζεται συνάντηση (πντα) του Δ. Φουρλεμάδη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, με θέμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «...εβδομάδα-συνάντηση, παρασημοφόρηση...».
Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία της εποχής, παραβρέθηκαν τόσο οι πρωταγωνιστές, Φον Πίρερ, Χριστοφοράκος, Χριστόδουλος αλλά και ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα.
Η βράβευση του τότε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας δεν ήταν μια απλή εκδήλωση. Ο Φον Πίρερ, επί εποχής του οποίου έσκασε το πολύκροτο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία, που ζημίωσε την εταιρεία με 1,5 δισ. ευρώ από τις μίζες που πληρώθηκαν σε διάφορα κράτη, έχει διατελέσει και σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ.
Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του σκανδάλου, μετά το 2006, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, στις 25 Απριλίου του 2007. Το Δεκέμβριο του 2009 του επιβλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει προσφυγή του πρώην εργοδότη του εναντίον του.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 http://www.periodista.gr/