Έλεγχος του πόθεν έσχες του Σαββίδη πριν καταβάλλει τα χρήματα για την άδεια

Η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται κανονικά, με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, μετά την αποχώρηση του Γ. Καλογρίτσα, αφότου απορρίφθηκε αίτημα για παράσταση στην καταβολή της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρέπεμπαν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ότι δηλαδή όποιος δεν καταβάλλει την πρώτη δόση το επόμενο δευτερόλεπτο χάνει την άδεια.
«Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα» σημείωναν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως επιβεβαιώνεται ότι η διαδικασία είχε πολλές δικλείδες ασφαλείας για να δισφαλιστεί τόσο το αδιάβλητο όσο και το δημόσιο συμφέρον.
Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα διενεργηθεί έλεγχος του «πόθεν έσχες» εντός μάξιμουμ πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί η πρώτη δόση και από τον Ιβάν Σαββίδη που είναι ο πρώτος επιλαχών.
Υπενθυμίζεται ότι στη δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ο κ.Καλογρίτσας είχε προσφέρει 52,6 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική προσφορά Σαββίδη βάσει της οποίας ανακηρύχθηκε επόμενος πλειοδότης ήταν στα 61 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί ο Ι. Καλογρίτσας έστειλε επιστολή στη ΓΓΕΕ, με την οποία ζητούσε 48ωρη παράταση, με τη ΓΓ να μην κάνει το αίτημά του δεκτό.
Στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα νέα επιστολή, αφήνοντας αιχμές για άλλους συμμετέχοντες στο διαγωνισμο και εξηγώντας τους λόγους που τον οδηγούν στην αποχώρηση από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.
 http://www.tribune.gr/