Lauren O sullivan ΠΩΣ Ο ΣΤΑΘΆΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΆΡΗΣ ΕΚΑΝΑΝ "ΣΟΥΖΕΣ" ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Τα "γατάκια" της διαπλοκής και της παραδημοσιογραφίας μάλλον την πάτησαν. Είναι γνωστή η τακτική των Hoax στο διαδίκτυο και κύρια στα socila media . (δηλαδή η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω φημολογίας ) που στην συνέχεια αναπαράγεται μέσω των blogs και των site καλυπτόμενα πίσω από την δήθεν αναφορά της πηγής.

Ετσι έγινε και το απίστευτο σήριαλ από χθες του  χρήστη του facebook Lauren O sullivan που άρχισε να ποστάρει χρησιμοποιώντας μάλιστα ως εικόνα του προφίλ του το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ !


Και τι έκανα τώρα τα "γατάκια" του διαδικτύου ...έκαναν σημαία τις αναρτήσεις του hoax και άρχισαν να φωτογραφίζουν με ονόματα και φωτογραφίες τους εμπλεκόμενους στο μυστήριο του όντως εγκληματικού ατυχήματος στην Αίγινα .

Δεν θα σταθούμε στα αν υπερέβαλαν και πόσο κάποιοι αρμόδιοι με τους χειρισμούς τους αλλά θα σας περιγράψουμε μερικά ακόμα κολπάκια τους . Οταν τα hoax του συγκεκριμένου προφίλ άρχισε να γίνεται Viral με εικόνες των επίμαχων πόστ και όχι με λινκάρισμα αναπαραγωγής που επιτρέπει το facebook σε blogs και ιστοσελίδες. 
Τι σημαίνει αυτό, ήξεραν ότι το συγκεκριμένο προφίλ θα χαθεί και το κρατούσαν σε αναπαραγωγή εικόνας και όχι λινκ πόστ .

Και όντως το πρωί χάθηκε ...το προφίλ . Και βγαίνει η δεύτερη παρτίδα αναρτήσεων έριξαν μαύρο  στην σελίδα που έκανε τις αναρτήσεις .

Που πας ρε καραμήτρο ... Μαύρο ρίχνουν οταν πέφτει σελίδα με δικό της σέρβερ και η δικό της domain name ή με sub domain ( όπως το blogger και wordpress στις free σελίδες).


Το πράγμα είναι απλό το έσβησαν από μόνοι τους ...για να κρυφτούν ή να κρύψουν και να παραμυθιάζουν τον ηλεκτρονικά αγράμματο Έλληνα ότι το έριξε η κυβέρνηση. Οπως σε καμία περίπτωση δεν το έριξε το προφιλ το facebook αφού για καταγγελίες κάνουν κάποιο διάστημα να επέμβουν και κυρίως προσέχουν τις εικόνες να είναι ακατάλληλες κλπ 

Παλιά τα κόλπα τα έχουμε φάει στη μούρη με Παστίτσιους στο απώτερο μαύρο παρελθόν σκοταδισμού στο διαδίκτυο με τους κομπογιαννίτες των προηγούμενων εποχών.

Δείτε σχετικό δικό μας ποστ

"Κατασκευασμένη" είδηση (?) για δύο υπουργούς στο ταχύπλοο του θανάτου στην Αίγινα . Πως κυκλοφόρησε και πως ανασκευάζουν τώρα !